moderaterna_panorama

Antalet smittade ökar kraftigt

En kraftig ökning av covid19-smittade har konstaterats i kommuen för vecka 43.

Folkhälsomyndighetens siffror för vecka 43 i Sigtuna kommun visar på 26 nya fall, det är den högsta nivån sedan vecka 26. På tre veckor har antalet smittade ökat med 61 personer till totalt 515 under hela pandemin i kommunen. Det är oklart hur många som avlidit i kommunen på grund av covid19 sedan i somras eftersom Folkhälsomyndigheten slutat rapportera in siffror på lokal nivå då det är för få fall. I regionen har sju personer avlidit förra veckan på grund av covid19. Nästan 3000 nya fall konstaterades. Sju personer vårdas på intensiven.

ewas_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022