stationshusen
Foto: Norrtälje kommun

Antalet smittade fortsätter minska

Antalet fall av covid-19 fortsätter minska i regionen och vecka 2 var det 3763 positiva provsvar.

centrum_artikel
Region Stockholm meddelar att det var 3763 fall av covid-19 under vecka 2. Det är en kraftig minskning jämfört med siffrorna i december då det var över 10 000 flera veckor i följd. De lokala siffrorna på kommunnivå kommer först på torsdag.
– Nu har vi en lägre nivå på sjukvårdsbehovet och en något minskad smittspridning i länet. Det är goda nyheter men långt ifrån att vi kan dra slutsatsen att det är en varaktig nedgång. Jag hoppas att det här kan ge lite mer utrymme för vårdens medarbetare till återhämtning. Vi behöver förbereda oss för en eventuellt kommande ökning av vårdbehovet och fortsatt uthållighet. Om det minskade sjukvårdsbehovet är en helgeffekt eller inte vet vi inte förrän om några veckor, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson i en lägesrapport.
75 personer var i behov av intensivvård, 321 vårdades på något akutsjukhus och 157 i geriatrisk vård. För de två förstnämnda är det minskningar medan den senare är kvar på samma nivå.
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
moderaterna_sigtuna