panorama_centrum
Foto: Pressbild/Transportföretagen

Antalet resenärer på Arlanda fördubblades

Arlandas återhämtning väntas ta fart igen under hösten när flygbolag startar om eller lanserar nytt.

1,4 miljoner reste via Swedavias tio flygplatser i september, det är en minskning med 61 procent jämfört med september 2019, alltså innan pandemin.
– Vi kan konstatera att det finns en rad positiva tecken när det gäller flygets återhämtning, även om takten i återhämtningen mattades av något i september. Att restriktioner nu lättar och att länder öppnar upp i större omfattning än tidigare skapar förutsättningar för att återhämtningen tar fart på nytt under hösten. EU:s covidbevis är naturligtvis också en viktig, bidragande faktor till ett förenklat resande inom Europa, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Tre större etableringar kommer till Arlanda inom närmaste dagarna; Finnair med flighter till Thailand och USA, Ryanair vid slutet av månaden och Eurowings. Det är cirka 50 nya destinationer som drar igång. 886 000 reste via Arlanda, en minskning med 62 procent jämfört med 2019 i september. Men jämfört med förra året var det en ökning med 120 procent.

marinan_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

defacto_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
connys_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider