stationshusen_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Antalet på sjukhus minskar

Antalet stockholmare på sjukhus minskar nu men drygt 80 får intensivvård.

I en lägesrapport från Region Stockholm meddelas att det är 414 stockholmare på sjukhus, 81 av dessa vårdas i intensivvård. Antalet på sjukhus minskar nu sedan förra veckan då det var över 430 på sjukhus inklusive intensiven.
– Det är fortsatt ett oroväckande högt tryck på intensivvården och nedtrappningen för antalet patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård totalt går mycket långsamt. Samtidigt är det glädjande att vi från och med idag välkomnar invånare över 50 år till vaccination. Jag uppmanar länets invånare att så snart som det nu erbjuds boka sig för vaccination. Att vaccinera sig och att hålla råd och rekommendationer är det bästa sättet att få ner smittspridningen, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

576 000 länet har fått minst en vaccindos, 152 000 har fått två doser. Andelen vaccinerade över 70 år är 8 av 10. I måndags öppnade man upp för 50+ att vaccinera sig. Totalt sett har 3 av 10 över 18 år fått en dos samt knappt en av tio fått två doser.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

dack-helsida
jul2021

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
valsta-jul_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
connys
jul_outsider
valsta_jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
julmarknad_outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
mp-outsider
dack-outsider