panorama_centrum

Antalet nya fall kvar kring hundra

Antalet nya fall i kommunen är kvar kring 100 för vecka 51 enligt FHM.

De senaste coronasiffrorna för Sigtuna kommun visar på 103 smittade för vecka 51, en ökning med åtta fall jämfört med vecka 50 och 13 fall jämfört med vecka 49. Totalt under pandemin har 5713 sjukdomsfall konstaterats i kommunen. Den gångna veckan var antalet sjukdomsfall per 100 000 invånare 21stycken. Av grannkommunerna hade Väsby för vecka 51 157 fall, Vallentuna 119 fall och Upplands-Bro 105 fall. Samtliga tre kommuner har fler nya fall per 100 000 invånare än Sigtuna.

I Region Stockholm har 8928 nya fall konstaterats, en kraftig ökning jämfört med vecka 50, plus cirka 1600 fall. Totalt har nu 313 000 fall konstaterats i länets 26 kommuner. Förra veckan fick 16 stockholmare intensivvård men inga ytterligare avlidna har rapporterats in. 4552 har avlidit i länet med covid-19, 115 av dessa hör till Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

helsida
nationaldag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nationaldag_out
moderat_outsider
logistik_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
outsider
retro_outsider