moderaterna_panorama
Foto: Arkiv

Antalet ledamöter dras ner i nämnder och fullmäktige

Med anledning av coronaviruset har gruppledarna i fullmäktige enats om att dra ner på antalet ledamöter och bara fatta de beslut som är nödvändiga.

För att minska spridningen av det nya coronaviruset Covid-19 har gruppledarna i Kommunfullmäktige enats om att dra ner på antalet ledamöter men representationen är fortfarande enligt proportionalitetsprincipen. Man har också enats om att lägga partipolitiska meningsskiljaktigheter åt sidan i möjligaste mån och lägga energi på att fatta nödvändiga beslut.

Maktfördelningen i nämnder och fullmäktige kommer att kvarstå. Nämndens ordförande kommer i samråd med förvaltningschefen avgöra vilka ärenden som är viktiga för att hantera. Den öppna frågestunden kommer att slopas.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

2020_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider