defacto_pan2020
Foto: Arkiv

Antalet ledamöter dras ner i nämnder och fullmäktige

Med anledning av coronaviruset har gruppledarna i fullmäktige enats om att dra ner på antalet ledamöter och bara fatta de beslut som är nödvändiga.

centrum_artikel

För att minska spridningen av det nya coronaviruset Covid-19 har gruppledarna i Kommunfullmäktige enats om att dra ner på antalet ledamöter men representationen är fortfarande enligt proportionalitetsprincipen. Man har också enats om att lägga partipolitiska meningsskiljaktigheter åt sidan i möjligaste mån och lägga energi på att fatta nödvändiga beslut.

Maktfördelningen i nämnder och fullmäktige kommer att kvarstå. Nämndens ordförande kommer i samråd med förvaltningschefen avgöra vilka ärenden som är viktiga för att hantera. Den öppna frågestunden kommer att slopas.

marina_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

defacto_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

valvet_helsida
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
sommarlov_outsider
valvet_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider