varumarke_defacto_sommar

Antalet kontroller fördubblas

SL fördubblar biljettkontrollerna till fem miljoner: - Jag tror att det är en välkommen sommarpresent till alla hederliga stockholmare, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till Svenska Dagbladet.

marstac_aug

Idag finns det 23 heltidsanställda kontrollanter i kollektivtrafiken, 2019 ska dessa vara 53 stycken, kontrollerna ökar från drygt 2,5 miljoner till fem miljoner per år enligt Svenska Dagbladet:
– Vi tar ytterligare ett steg för att mota fusk och tjuvåkning i dörren och markera att kollektivtrafiken är till för hederliga betalande resenärer, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till tidningen.

Fusket anses mer utbrett på kvällar eftermiddagar och veckoslut. Det är då fler kontroller ska genomföras. Kontrollanterna ska också bli bättre att de som reser reducerat verkligen har rätt till rabatten. Bötesbeloppet i år höjdes från 1200 till 1500 kronor. Kostnaden för satsningarna tror man ska komma även från de utökade kontrollerna och mer därtill. Men det viktigaste anses vara att man skiljer på de som gör fel och de som gör rätt för sig.

Fusket i kollektivtrafiken anses kosta ca 267 miljoner kronor bara under 2016. Summan för alla skrivna böter var 40,6 miljoner men inte alla betalade. Intäkterna var även lägre än kostnaderna för kontrollerna (ca 41 miljoner).

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

(s)laget om (m)akten

Klart med maktskifte – (S) går i opposition

Politik För första gången på 15 år får Moderaterna en kommunstyrelseordförande samtidigt som Socialdemokraterna går i opposition: - Det är bra för kommunen att besluten äntligen är fattade och att vi nu kan städa ut de odemokratiska spelreglerna och skapa ordning, stabilitet och trygghet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M), i en kommentar direkt efter sammanträdet i fullmäktige.

biljetter

Lundqvist välkomnar beslut om tiggeriförbud

Politik Vellinge blev första kommun att införa tiggeriförbud, nu hoppas socialdemokraten David Lundqvist att Sigtuna ska bli den andra: - Bra att någon kommun nu vågar pröva det, säger Lundqvist.

happy_homes_sommar
extra

Perkovic lämnar KF – Blir centerpartist

Politik Dragan Perkovic kommer att lämna sina kvarvarande platser i fullmäktige och som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Han kommer till valet2018 att kandidera för Centerpartiet.

extra

Barn misshandlades i centrala Märsta

Blåljus Kring 18-tiden på onsdag kväll kallades polis till Kulturtorget i Märsta sedan en fyraårig tjej blivit slagen av en äldre man: - Det skrevs en anmälan om misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

(s)laget om (m)akten

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Politik Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

Elnätsavgiften gick upp med 1200 kronor

Nyheter På bara ett år har elnätsavgiften höjts med 1200 kronor i Sigtuna kommun: - Regelverket som ska skydda kunderna från monopolprissättning anser vi är för svagt och vi vill ha till en omedelbar skärpning av reglerna för att skydda kunderna, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Passkontrollanter blir inlåsta

Nyheter Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

Frisyr – Standard
stockholmsvagen24b
Festspecialisten – Standard
siriusgatan26
colorama_jan
korpentraning
lions_standard
standard_ridskola
cricketklubben
connys
standard
standard
Norra Redovisningshuset
karlavagnen46
sbrf2
borg