februari

Antalet kontroller fördubblas

SL fördubblar biljettkontrollerna till fem miljoner: - Jag tror att det är en välkommen sommarpresent till alla hederliga stockholmare, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till Svenska Dagbladet.

Idag finns det 23 heltidsanställda kontrollanter i kollektivtrafiken, 2019 ska dessa vara 53 stycken, kontrollerna ökar från drygt 2,5 miljoner till fem miljoner per år enligt Svenska Dagbladet:
– Vi tar ytterligare ett steg för att mota fusk och tjuvåkning i dörren och markera att kollektivtrafiken är till för hederliga betalande resenärer, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till tidningen.

Fusket anses mer utbrett på kvällar eftermiddagar och veckoslut. Det är då fler kontroller ska genomföras. Kontrollanterna ska också bli bättre att de som reser reducerat verkligen har rätt till rabatten. Bötesbeloppet i år höjdes från 1200 till 1500 kronor. Kostnaden för satsningarna tror man ska komma även från de utökade kontrollerna och mer därtill. Men det viktigaste anses vara att man skiljer på de som gör fel och de som gör rätt för sig.

Fusket i kollektivtrafiken anses kosta ca 267 miljoner kronor bara under 2016. Summan för alla skrivna böter var 40,6 miljoner men inte alla betalade. Intäkterna var även lägre än kostnaderna för kontrollerna (ca 41 miljoner).

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

sigtuna_bygglov
februari
forskontor
aretsforetag
foretagarlunch

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

standard_start
standard
sangensemble
nfc_vinter
vuxentutbildning
objekt3
veterankraft_standard
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
matcher_skanela
outsider_defacto
objekt4
Norra Redovisningshuset
objekt2
sigtunavatten_standard