nationaldag_pan

Antalet fall kvar på samma nivå

Antalet covid-19-fall är kvar på samma nivå i kommunen som de senaste fyra veckorna.

För vecka 48 var det 52 nya covid-19-fall i kommunen vilket innebär att antalet är kvar på samma nivå som de senaste fyra veckorna, kring 50. I kommunen har nu 5425 sjukdomsfall konstaterats under pandemin vilket är snart 11 procent av befolkningen. Sigtuna hade gångna veckan 10 fall per 10 000 invånare vilket i jämförelse med andra länskommuner är relativt lågt. Både Väsby och Vallentuna har exempelvis högre siffror.

För hela Region Stockholm var det 3394 fall, något fler än vecka 47 som var på 3272. Tolv stockholmare vårdades på intensiven förra veckan och två har avlidit med covid-19. Totalt under pandemin har nu 4531 avlidit.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
logistik_sigtuna_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

centrum_sommar2022_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

nationaldag_helsida
helsida
connys_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nationaldag_out
mp_outsider2022
connys
outsider
logistik_outsider
retro_outsider
moderat_outsider
nrh