moderaterna_panorama
Foto: Norrtälje kommun
Foto: Newsworthy

Antalet fall kraftigt ner i kommunen

Antalet coronafallen gick ner med 26 procent den senaste veckan.

Coronafallen i kommunen fortsätter ner efter toppen på cirka 250 för tre veckor sedan, för vecka 17 var det 114 bekräftade fall bland kommuninvånare. Det är en minskning med 26 procent sedan vecka 16. Sigtuna kommun har 230 nya fa per 100 000 invånare vilket i jämförelse med andra kommuner i landet är lågt. Även i jämförelse med topp 10 i länet är det lågt. Flest nya fall är det i Nykvarn med 660/100 000 invånare. Grannkommunen Vallentuna har 350 nya fall/100 000 invånare enligt siffror från FHM som Newsworthy har sammanställt.

Klicka i sliden för att se antalet fall vecka för vecka under pandemin

Artikeln uppdateras

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_sommar2022_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
ewas_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys