defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Arkiv

Anställde illegal arbetskraft-Får böta 94 000 kronor

Biltvätt får böta 94 000 för brott mot utlänningslagen.

centrum_artikel

En märstabo döms för brott mot utlänningslagen och dennes biltvätt får böta 94 000 kronor efter att två personer utan uppehållstillstånd i Sverige arbetat där. Polisen slog till i april förra året mot biltvätten och grep två personer som inte hade tillstånd att vistas i landet. Enligt domen har märstabon som äger biltvätten inte kontrollerat att de anställda hade uppehållstillstånd via Migrationsverket och Skatteverket.

Mannen döms för brott mot utlänningslagen till dagsböter på drygt 9000 kronor, utöver det ska hans företag utge särskild avgift om 94 000 kronor enligt utlänningslagen för att de haft arbetskraft som inte haft rätt att arbeta i Sverige.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider