centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Anställda vittnar om uteblivna löner

märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

centrum_artikel

En annan berättar för märsta.nu att lönerna inte kommer som de ska. När man kontaktar Ekonomiavdelningen på kommunen så får man inget svar om när man får ut pengarna:
– Jag har räkningar och hyra att betala och kan inte vänta på att min lön ska komma ut.

Nytt lönesystem
Sigtuna kommun medger att det blivit en del felaktigheter i samband med löneutbetalningar, något som ska ha drabbat flera anställda i kommunen på grund av att ett nytt lönesystem införts.
– Det har varit såväl systemfel som den mänskliga faktorn som felat. Alla inblandade arbetar hårt för att rätta till felen som uppstått och se till så att det ska fungera framöver så att våra medarbetare ska få ut sin lön som vanligt, skriver Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i Sigtuna kommun, i ett mail till märsta.nu

”Varför sparar inte förvaltningen?”
Personalen är också kritiska till att anställda på äldre- och omsorgsförvaltningen inte gjort besparingar på samma nivå som ute i verksamheten bland de anställda och i driften. Enligt de anställda görs besparingar som drabbar både personal och brukare. Men kommunen menar att det inte stämmer.
– Äldre- och omsorgsförvaltningen har under flera år haft effektiviseringskrav på sig. Det första som sågs över var stabs- och ledningsfunktionerna. För 2019 är sparkravet på 8,6 miljoner kronor. De pengarna finns inte att hämta hem enbart där, vilket betyder att även personal i kärnverksamheten berörs. Förvaltningen har försökt att hitta lösningar för att såväl brukare som personal ska påverkas så lite som möjligt, bland annat genom att prioritera baspersonalen i största möjliga mån, uppger Anna Jernberg Carlsson

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
sportlov_sigtuna
connys_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
aretslarling
happy_homes_mars
teatergrillen_outsider
nrh
connys
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider