halloween_centrum
Foto: Arkiv/Daniel Iskandar

Anställda stal varor för 35 000

Två anställda vid en taxfreebutik på Arlanda stal varor till ett värde av 35 000 kronor.

centrum_artikel

Två anställda som bor i Uppsala och arbetade vid en taxfreebutik på Arlanda döms till villkorlig dom för omfattande stölder. De båda stal varor från Nuance Group i februari 2019. Åklagaren yrkade att brottet bör bedömas som grovt eftersom de båda har utnyttjat sin ställning som anställda för att begå brottet. De har haft tillgång till lokaler och kunnat röra sig fritt på gateside. De har också utnyttjat ett förtroende som arbetsgivaren gett dem.

Stölden gick till så att de anställda körde varor från Nuance groups lager till en annan verksamhetslokal. De båda erkänner brottet. Dock delar rätten inte åklagarens syn på att det är grov stöld utan stannar vid stöld av normalgraden. De döms båda till villkorlig dom.

bostad_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

helsida_var2021
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

defacto_helsida
dack-helsida
2020_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys