defacto_pan2020

Anställda: Öppna dörrar i Arlandas gränskontroll

Arlandas gränskontroll får ny kritik från anställda som likställer Sverges gränskontroll med öppna dörrar, rapporterar Radio Stockholm.

Arlandas gränskontroll har tidigare kritiserats som märsta.nu rapporterat om. Nu kommer kritik igen, denna gång från anställda som vittnar om allvarliga brister och liknar inpassagen till Sverige vid ”öppna dörrar” skriver Radio Stockholm. Kritiken tillbakavisas dock av Patrik Engström, chef för gränspolissektionen vid polisens nationella operativa avdelning. Han menar dock att situationen fortfarande är allvarlig men att man vidtagit en massa åtgärder.

Allvaret handlar om att det inte finns tillräckligt många gränspoliser vid landets inpassager, däribland Aranda. Den personal som finns saknar kompetens om brister i riskanalys enligt Radio Stockholm. Patrik Engstöm menar att det behövs 500 nya gränspoliser och att man nu är i färd med att rekrytera 100 nya medarbetare.

Det beräknas dock ta fem år innan säkerhetsbristerna vid landets gränskontroller är åtgärdade:
– Att utbilda medarbetare tar tid. Man kan inte ta bort alla medarbetare ur verksamheten och utbilda dem samtidigt, för då stannar verksamheten upp. Det kommer att ta ta tid, det finns ingen quickfix för att lösa detta, uppger Engström för Radio Stockholm.

defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
connys_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
connys