defacto_pan

Anställda: Öppna dörrar i Arlandas gränskontroll

Arlandas gränskontroll får ny kritik från anställda som likställer Sverges gränskontroll med öppna dörrar, rapporterar Radio Stockholm.

Arlandas gränskontroll har tidigare kritiserats som märsta.nu rapporterat om. Nu kommer kritik igen, denna gång från anställda som vittnar om allvarliga brister och liknar inpassagen till Sverige vid ”öppna dörrar” skriver Radio Stockholm. Kritiken tillbakavisas dock av Patrik Engström, chef för gränspolissektionen vid polisens nationella operativa avdelning. Han menar dock att situationen fortfarande är allvarlig men att man vidtagit en massa åtgärder.

Allvaret handlar om att det inte finns tillräckligt många gränspoliser vid landets inpassager, däribland Aranda. Den personal som finns saknar kompetens om brister i riskanalys enligt Radio Stockholm. Patrik Engstöm menar att det behövs 500 nya gränspoliser och att man nu är i färd med att rekrytera 100 nya medarbetare.

Det beräknas dock ta fem år innan säkerhetsbristerna vid landets gränskontroller är åtgärdade:
– Att utbilda medarbetare tar tid. Man kan inte ta bort alla medarbetare ur verksamheten och utbilda dem samtidigt, för då stannar verksamheten upp. Det kommer att ta ta tid, det finns ingen quickfix för att lösa detta, uppger Engström för Radio Stockholm.

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

happyhomes_2019
sommar_centrum
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys