centrum_jul_panorama

Anställda: Öppna dörrar i Arlandas gränskontroll

Arlandas gränskontroll får ny kritik från anställda som likställer Sverges gränskontroll med öppna dörrar, rapporterar Radio Stockholm.

centrum_jul_artikel

Arlandas gränskontroll har tidigare kritiserats som märsta.nu rapporterat om. Nu kommer kritik igen, denna gång från anställda som vittnar om allvarliga brister och liknar inpassagen till Sverige vid ”öppna dörrar” skriver Radio Stockholm. Kritiken tillbakavisas dock av Patrik Engström, chef för gränspolissektionen vid polisens nationella operativa avdelning. Han menar dock att situationen fortfarande är allvarlig men att man vidtagit en massa åtgärder.

Allvaret handlar om att det inte finns tillräckligt många gränspoliser vid landets inpassager, däribland Aranda. Den personal som finns saknar kompetens om brister i riskanalys enligt Radio Stockholm. Patrik Engstöm menar att det behövs 500 nya gränspoliser och att man nu är i färd med att rekrytera 100 nya medarbetare.

Det beräknas dock ta fem år innan säkerhetsbristerna vid landets gränskontroller är åtgärdade:
– Att utbilda medarbetare tar tid. Man kan inte ta bort alla medarbetare ur verksamheten och utbilda dem samtidigt, för då stannar verksamheten upp. Det kommer att ta ta tid, det finns ingen quickfix för att lösa detta, uppger Engström för Radio Stockholm.

happyhomes_2019

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

fme_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

centrum_jul_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
ica_oktober
defacto_jul
julbord_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

greeknight_outsider
tp_outsider
julbord
connys
trainingpartner_jobb_outsider
nrh