bostadsformedling

Anställda: Öppna dörrar i Arlandas gränskontroll

Arlandas gränskontroll får ny kritik från anställda som likställer Sverges gränskontroll med öppna dörrar, rapporterar Radio Stockholm.

centrum_artikel

Arlandas gränskontroll har tidigare kritiserats som märsta.nu rapporterat om. Nu kommer kritik igen, denna gång från anställda som vittnar om allvarliga brister och liknar inpassagen till Sverige vid ”öppna dörrar” skriver Radio Stockholm. Kritiken tillbakavisas dock av Patrik Engström, chef för gränspolissektionen vid polisens nationella operativa avdelning. Han menar dock att situationen fortfarande är allvarlig men att man vidtagit en massa åtgärder.

Allvaret handlar om att det inte finns tillräckligt många gränspoliser vid landets inpassager, däribland Aranda. Den personal som finns saknar kompetens om brister i riskanalys enligt Radio Stockholm. Patrik Engstöm menar att det behövs 500 nya gränspoliser och att man nu är i färd med att rekrytera 100 nya medarbetare.

Det beräknas dock ta fem år innan säkerhetsbristerna vid landets gränskontroller är åtgärdade:
– Att utbilda medarbetare tar tid. Man kan inte ta bort alla medarbetare ur verksamheten och utbilda dem samtidigt, för då stannar verksamheten upp. Det kommer att ta ta tid, det finns ingen quickfix för att lösa detta, uppger Engström för Radio Stockholm.

studeravidare_helsida
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

defacto_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out