stationshusen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Anställda larmar om brister och stölder

Anställda vid Olivia Hemomsorg i Sigtuna kommun larmar om stölder, pressade scheman och oerfarna vikarier.

Personal beskriver situationen hos Olivia Hemomsorg, som sköter hemtjänst åt äldre i kommunen, som en mardröm. Även de äldre, så kallade brukarna, drabbas. Det är pressat schema att hinna mellan brukare, slarv med skyddsutrustning och ökat antal sjukskrivningar.
– Det slarvas med skyddsutrustning, vi har en hel gata som smittats med Covid-19, där hemtjänsten troligen till 99 procent varit de som smittat eftersom flertalet av personalen som gått där varit och är hemma sjuka. Vi har inget skyddsombud, arbetsplatsombud, brandansvarig, facklig företrädare eller likande som en seriös arbetsplats har, skriver en anställd i ett mail till märsta.nu

Deras lokaler på Sätunavägen beskrivs som undermålig utan tillgång till brandvarnare, blockerad nödutgång och utan ordentliga omklädningsrum. Utöver det har det börjat stjälas medicin och inredning från brukare, någon som enligt den anställde inte till hundraprocent kan kopplas till personalen men att man känner sig utpekade och mår dåligt på grund av situationen.

Olivia Hemomsorgs VD Åsa Walderik bemöter kritiken i mail till märsta.nu. Hon klargör att stölderna är polisanmälda och ligger under utredning. Situationen i de nya lokalerna ska dock inte se ut som på bilderna då det var rörigt i samband med en flytt från Sätuna torg som nu håller på att rivas. Walderik pekar också på att kundnöjdheten ökat i kommunen enligt den kundundersökning som gjorts under hösten sedan man tog över verksamheten.
– Vi befinner oss i en utmanande pandemi där vi är oerhört noga med att alla medarbetare som har någon form av symtom är hemma. Detta medför att hög kontinuiteten är svår att bibehålla. Vårt främsta mål är att hålla nere antalet medarbetare som besöker våra kunder, där gör vi allt vi kan. Alla ordinarie medarbetare är indelade i geografiska team och har sin grundplanering i området. Vid anställning görs alltid en bedömning av kompetens, formell och reell. Det är även viktigt med personlig lämplighet.

connys_helsida
2020_helsida
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
jul2021
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
connys
swedol_outsider
mp-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
jul_outsider