stationshusen_pan
Foto: Insändarbild

Anställd kom över stor summa pengar

En anställd på COOP ska ha kommit över 300 000 kronor efter lördagens stöld: - Den anställde visste att kamerorna var ur funktion, säger en polis med insyn i utredningen till märsta.nu

Lördag morgon kallades Polis till COOP med anledning av en stöld. Initiala uppgifter gjorde gällande att det rörde sig om ett inbrott men senare under dagen bekräftade polis rubriceringen av brottet.

Uppgifter till märsta.nu gör nu gällande att det var en anställd som tidigt under morgonen tog sig in i butiken. Den anställde ska ha vetat om att det fanns pengar kvar i lokalerna och kom över 300 000 kronor. Kamerorna ska även ha varit ur funktion enligt en poliskälla. Dock ska den misstänkte ha pekats ut av andra men en husrannsakan hos personen förblev resultatlös.
– Patrullen hade inte tid att utreda detta ordentligt, det blev husrannsakan för sent och klart att det inte ligger pengar i bostaden om man just stulit dem, säger en polis med insyn i utredningen till märsta.nu

COOP:s pressavdelning bekräftar att butiken utsattes för en ställd o lördags morse och att det var därför den var stängd under några timmar på förmiddagen. Stölden utreds av polis och man hänvisar dit. Summan på 300 000 kronor som nämnt för märsta.nu ska vara alldeles för hög enligt presschefen Tobias Rodergren.

Även Aftonbladet skriver om händelsen. Enligt tidningen ska den anställde även vetat om vart pengarna var. Han är nu försvunnen tillsammans med de 300 000. Han ska nu vara anhållen i sin utevaro av åklagare.
– Jag kan inte gå in på detaljer på grund av förundersökningssekretess men jag kan bekräfta att man inlett en förundersökning gällande grov trolöshet mot huvudman, säger Mikael-Olof Koskenniemi, gruppchef vid Polisen Stockholm Nord enligt tidningen.

julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
connys_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
mp-outsider
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider