defacto_pan2020
Isabel Spinnars i Hotell KristinaFoto: Pressbild
Jan SöderFoto: Pressbild
Foto: Pressbild

Anrika Skolhuset på Hotell Kristina renoveras

Hotell Kristina genomgår en omfattande renovering av sina q-märkta 30-talsbyggnader.

centrum_artikel
”Det stora skolhuset” som är en del av Hotell Kristina genomgår en omfattande renovering, huset är från 30-talet och är q-märkt. Det var känt som ”skolhuset” eftersom internatskolan Sigtunaskolan använde den. Nu kommer inredaren Isabel Spinnars och designern Jan Söder tillsammmans ta fram funkisen och byggnadernas historia inomhus.
– Hotell Kristina har under många år funnits som en välkomnad och spännande uppdragsgivare för mig. De senaste två åren har jag fått vara med om att vi tillsammans börjat återskapa husens vackra insida och dess funkisarkitektur. En rolig och utmanande uppgift, säger Isabel Spinnars.
Isabel driver företaget Isabel Spinnars AB där hon sedan 1999 arbetat med inredning i alla former. Hon strävar efter  miljöer att må bra i. Under pandemin har Hotell Kristina hållit stängt några månader för att möjliggöra den omfattande renoveringen.
Jan Söder har även han lång erfarenhet av hotell och haft uppdrag i Peking, Stockholm, Lidingö och Solna. Bland annat ligger han bakom designkonceptutvecklingen av The Winery Hotel i Solna.
– Jag driver idag designbyrån Söder Design, som jobbar med hotell- och kontorsdesign. Jag har egentligen alltid, sedan barnsben, levt, drömt och andats hotelldesign, eftersom jag är uppvuxen i en hotellentreprenörsfamilj”, berättar Jan. ”Just nu jobbar jag faktiskt på två fronter norr om Stockholm – både på Johannesbergs slott i Gottröra och på Hotell Kristina i Sigtuna. En inspirerande kombination av två helt olika hotellmiljöer, säger Jan Söder.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sigtunastad_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

connys_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider