defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Jonna Kautonen

Ännu ett gripande av en terrormisstänkt

I mitten av maj grep polis på Arlanda en man som nu misstänks för terrorbrott. Det är den tredje personen i år som gripits och misstänks för terrorbrott.

centrum_artikel

Mannen är 23 år gammal och var på väg att ansluta sig till en terrorklassad organisation rapporterar SVT Stockholm. Enligt TV-kanalen ska det ha varit PKK i Irak. Mannen greps i passkontrollen sedan Tyskland utfärdat en europeisk arresteringsorder. Attunda tingsrätt har beslutat att mannen ska utlämnas till Tyskland.
– Han nekar till brott och vi anser att det finns ett antal formella brister i arresteringsordern som gör det omöjligt att lägga den till grund för det beslut som tingsrätten har fattat. Vi kommer överklaga, säger advokat Thomas Olsson till TT enligt SVT Stockholm.

Tre gripanden i år
Tre personer har i år gripits misstänkta för terroristbrott på Arlanda, en av dem, en sollentunabo, dömdes nyligen till fängelse sedan han försökt ansluta till IS. 1:a april trädde Lagen om förbud mot terrorresor i kraft. Förundersökningen mot den 23-årige mannen som greps i maj pågår i Tyskland eftersom han inte har någon som helst anknytning till Sverige mer än att han använt Arlanda som transit.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider