defacto_pan2020
Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Ännu en IS-krigare bosatt i kommunen

När Uppdrag Granskning sändes på onsdagen framkom att ännu en IS-krigare bott i kommunen och lämnat för en tid sedan för att strida i Syrien.

centrum_artikel

Mohammed Belkaid var inte den enda som var bosatt i kommunen med koppling till IS. Uppdrag Granskning kunde på onsdagen visa att ännu en man som bodde nära Belkaid på Tingvalla existerade. Reportageteamet åkte sedan ut till det hus man misstänkte att mannen bodde i nära Arlanda, man trodde även att inspiratören och rekryteraren Abu Omar bodde i det aktuella huset.

Det enda nya som framkom jämfört med märsta.nu:s rapportering under året är att Belkaid radikaliserades i samband med kontakt med den så kallade Abu Omar i dennes butik. Mannens ex-fru avled tidigt 2014 men då var Belkaid redan borta från Märsta. Han bodde under åren 2009-2013 i kommunen.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
connys
dackskiftarna_outsider