defacto_pan2020
Annick Muselaers går på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (International Baccalaureate)Foto: Pressbild

Annick från Sigtuna prisas för kvinnoengagemang

Annick Muselaers från Sigtuna tilldelas pris för sitt engagemang för flickor- och kvinnors rättigheter.

centrum_artikel
Zontaklubbarna i Stockholm och Lidingö delar varje år ut stipendiet Young Women in Public Affairs Award till tjejer mellan 16-19 år som engagerat sig i offentliga projekt eller i en frivilligorganisation för flickor eller kvinnors rättigheter. Det handlar om både lokalt och internationell nivå. Annick Muselaers som går på SSHL tilldelas priset för sitt engagemang i skolans Think Thank. Hon har också samarbetat med Sveriges lantbruksuniversitet.
– Projektet har vuxit till ett samarbete med en motsvarande tankesmedja I Pakistan. Hon är också aktiv I The Kenya Projekt som förser barn I Wagve med skolor och utbildning. I sin ansökan till Zonta International väckte Annick bland annat frågan om hur samhället kan få fler kvinnor att välja mer mansdominerade arbetsområden, skriver Zonta i ett pressmeddelande.
Zonta är en internationell ledande global organisation av personer från olika yrkesgrupper som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom insatser och påverkansarbete. Visionen är att kvinnors rättigheter ska ses som mänskliga rättigheter där varje kvinna har möjlighet att nå sin fulla potential.
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

2020_helsida
connys_helsida
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
rentawreck_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening