defacto_pan
MED i Sigtuna representeras av Marcus Birxskiöld, Clas-Henrik Ivarsson och Anna Kalles

Anna Kalles förstärker MED-Siktar på fullmäktige

Medborgerlig samling satsar på att komma in i kommunfullmäktige och gör det med förre S-profilen Anna Kalles som vittnade om misstänkt vänskapskorruption i Uppdrag granskning: - Om jag får väljarnas förtroende så ska jag göra det bästa av mandatet, säga Anna till märsta.nu

Anna Kalles uppmärksammades och hyllades för sin medverkan i Uppdrag granskning våren 2017 då hon vittnade om misstänkta oegentligheter inom Socialdemokraterna och dåvarande kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa. Hon lämnade sina förtroendeuppdrag inom partiet kort efteråt men behöll sin plats i fullmäktige eftersom hon ansåg att hon har väljarnas stöd för det. Hon har ännu inte blivit medlem i Medborgerlig samling men har gett sitt medgivande att kandidera till fullmäktige för partiet. Det innebär att man kan ta en valsedel med Medborgerlig samling och skriva till hennes namn. Hon är medveten om att hon kan komma att få en del röster i och med att hon nu tillkännager sin kandidatur:
– Jag kommer värna mandatet om jag får det, säger hon till märsta.nu

Förre Sigtunahemordföranden kandiderar
Även Marcus Brixskiöld kandiderar för partiet men till Riksdagen, han är åtta på den gemensamma listan för hela landet. Brixskiöld har suttit i styrelsen för S i Sigtuna och var även ordförande för SigtunaHem. Även han lämnade sina uppdrag kring våren 2017. Brixskiöld säger att han inte bytt politisk uppfattning:
– Jag har mina liberala värderingar och jag är konservativ till radikala samhällsförändringar så jag står kvar vid samma värderingar som jag hade då i Socialdemokraterna.

Är liberalkonservativa
MED har beskrivits som ett parti till höger om Sverigedemokraterna. En beskrivning som Marcus, Anna och partiets förstanamn på fullmäktigelistan Carl-Henrik Ivarsson inte håller med om:
– Medborgerlig samling är ett liberalkonservativt parti, vi är en motpol till alla identitära rörelser, det vill säga nazism, islamism, fascism och så vidare. Vi ser individen som en självständig unik individ med egna fri- och rättigheter och skyldigheter till skillnad mot de identitära som avskyr individen och som enbart ser individer som ett kollektiv och som representanter för grupper, förklarar Marcus Brixskiöld.

Vill ta grepp om ekonomin
Lokalt vill Clas-Henrik som har ett förflutet inom den ekonomiska delen av näringslivet ta grepp om just ekonomin, skola och trygghet är andra centrala frågor för partiet. Det är även frågor man vill driva nationellt.
– Vi måste ha en ekonomi i balans, det går inte att styra ett land annars, trygghet och säkerhet är också aspekter som är viktiga. Alla ska ha rätt till statens skydd oavsett vart man bor. De svagaste i samhället; funktionshindrade och äldre samt barn och ungdomar måste prioriteras säger Marcus Brixskiöld.

Clas-Henrik är medveten om att hans plats som etta på MED-listan kan övertas av Anna Kalles. Men de hoppas inte bara på ett utan två mandat, drygt 1000 röster krävs för det.
– Jag ska se över intäkterna till kommunen, försäljningar och så vidare kontra kostnader och se hur vi lägger ner kostnader, vad är kostnadseffektivt och inte. Anna kan mer sakfrågorna i kommunen och jag kan ekonomin, säger Clas-Henrik Ivarsson.

”Ingen bortkastad röst”
Även om MED inte kommer in i varken fullmäktige, landsting eller riksdagen så poängterar Marcus att en röst på MED inte är en bortkastad röst:
– Jag brukar säga till väljare att om ni är nöjda med vad ni fått ut den gångna mandatperioden ja då kan ni fortsätta rösta på det ni gjorde, tycker man inte det så ska man rösta på MED.

Anna Kalles lyfter fram Clas-Henriks kompetens inom just ekonomin och att han skulle vara en tillgång för kommunen om han kom in på ett mandat:
– Det behövs snurr på ekonomin och med Clas-Henrik har vi chans att få snurr på den.

Kalles: Är på rätt väg
Anna Kalles vill också se ett samlat grepp kring bostadsbyggande, skola och trygghet:
– Man måste bygga mer blandat, inte bara hyresrätter, vi borde även bygga både äganderätter och bostadsrätter i Valsta. Mycket har hänt det senaste året med det bostadssociala och det är rätt väg att gå med fler väktare, trygghetscenter och de transparenta funktionerna som inrättats i kommunhuset. Det är i linje med vad Medborgerlig samling säger.

Glöm inte skolan
Skolan tycker Anna har kommit i skymundan i valet. Men det är en fråga som inte får glömmas bort enligt henne:
– Vi måste göra nått åt högstadieskolorna, vi behöver fram för allt prioritera högstadieskolorna. Man behöver kartlägga dem, är de problematiska eller upplevs de bara som problematiska av föräldrar. Jag skulle vilja se alla skolor som en gemensam koncern. Alla ska jobba på liknande sätt. Vi behöver också satsa på läraren och stärka lärarens roll.

Uppmanar att rösta
Efter Uppdrag granskning ska många ha kommit fram till Anna eller kontaktat henne på olika sätt och framför att de inte längre vet vad dom ska rösta på eller att de avser rösta blankt. Hon uppmanar alla att rösta i alla fall:
– Läs igenom programmen, eller den här artikeln om MED. MED har ett medgivande från mig om att jag kandiderar för dem, man kan inte sätta mig på vilken annan valsedel som helst, jag står för MED:s poltik lokalt i Sigtuna kommun.

Elbussar kommer till sommaren i kommunen

Nyheter Region Stockholm planerar att sätta in elbussar i Sigtuna kommun redan till sommaren: - SL tar härmed ledartröjan i omställningen för framtidens kollektivtrafik, ett handlingens bidrag i bygget av världens modernaste och mest attraktiva storstadsregion, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

sportlov2019
banner_trerosor
sangensemble
EXTRA

Uppdaterad Väktare slagen och rånad i Valsta

Blåljus Polis och polishelikopter är i Valsta med anledning av ett större bråk: - Det var ordningsvakt som larmade om bråk mellan ungdomar utanför centrum, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
EXTRA

Polis drog vapen i centrala Märsta

Blåljus Polis försökte stoppa en bil i centrala Märsta som istället gasade på, när de sedan fick stopp på den så sprang två personer iväg: - Poliserna riktade vapen mot bilen, säger ett vittne till märsta.nu

EXTRA

Skola slog larm till socialen: De vägrade ta upp anmälan

Nyheter märsta.nu kan avslöja att personal på den skola där den mördade eleven gick slog larm till Socialtjänsten om att få göra en orosanmälan men blev nekade: - Vi kan inte kommentera detta alls, säger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

ridskola_2019_helsida
EXTRA

Våldtäkt på hotell utreds

Nyheter Polisen uppger att en våldtäkt inträffat i norra Stockholm och enligt Aftonbladet rör det sig om ett hotell i närheten av Arlanda.

connys
tonårsmordet

Tonåring häktas för mordet

Nyheter Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig i Valsta under onsdagen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

defacto_helsida
korpen_jan-feb
EXTRA

Tonåring misstänks ha mördat jämnårig

Nyheter En pojke i 16-årsåldern misstänks ha mördat en jämnårig i Valsta.

Skolan förberedd på att hantera mordet

Notiser Tonåringen som hittades mördad under onsdagskvällen gick på en av kommunens skolor: - Vid en sådan här tragisk händelse blir det givetvis mycket frågor och känslor i omlopp som behöver tas om hand på bästa vis, säger kommunens pressansvarige Anna Jernberg Carlsson

sigtunavatten_standard
EXTRA

Åklagaren: En person anhållen på sannolika skäl

Blåljus Kammaråklagare Robert Wahlqvist bekräftar i ett pressmeddelande att en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet på tonåringen i elljusspåret i Valsta: - Jag kan bekräfta att det påträffats en avliden person i Märsta i går kväll och att det på grund av omständigheter, som jag i nuläget inte kan gå närmare in på, har inletts en förundersökning om misstänkt mord.

EXTRA

En anhållen för mordet i Valsta

Nyheter En person har anhållits av åklagare misstänkt för mordet i Valsta: - Jag kan inte säga mer än så, säger Per Fahlström vid Polisens mediecenter.

nrh
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider