bostadsformedling
MED i Sigtuna representeras av Marcus Birxskiöld, Clas-Henrik Ivarsson och Anna Kalles

Anna Kalles förstärker MED-Siktar på fullmäktige

Medborgerlig samling satsar på att komma in i kommunfullmäktige och gör det med förre S-profilen Anna Kalles som vittnade om misstänkt vänskapskorruption i Uppdrag granskning: - Om jag får väljarnas förtroende så ska jag göra det bästa av mandatet, säga Anna till märsta.nu

centrum_artikel

Anna Kalles uppmärksammades och hyllades för sin medverkan i Uppdrag granskning våren 2017 då hon vittnade om misstänkta oegentligheter inom Socialdemokraterna och dåvarande kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa. Hon lämnade sina förtroendeuppdrag inom partiet kort efteråt men behöll sin plats i fullmäktige eftersom hon ansåg att hon har väljarnas stöd för det. Hon har ännu inte blivit medlem i Medborgerlig samling men har gett sitt medgivande att kandidera till fullmäktige för partiet. Det innebär att man kan ta en valsedel med Medborgerlig samling och skriva till hennes namn. Hon är medveten om att hon kan komma att få en del röster i och med att hon nu tillkännager sin kandidatur:
– Jag kommer värna mandatet om jag får det, säger hon till märsta.nu

Förre Sigtunahemordföranden kandiderar
Även Marcus Brixskiöld kandiderar för partiet men till Riksdagen, han är åtta på den gemensamma listan för hela landet. Brixskiöld har suttit i styrelsen för S i Sigtuna och var även ordförande för SigtunaHem. Även han lämnade sina uppdrag kring våren 2017. Brixskiöld säger att han inte bytt politisk uppfattning:
– Jag har mina liberala värderingar och jag är konservativ till radikala samhällsförändringar så jag står kvar vid samma värderingar som jag hade då i Socialdemokraterna.

Är liberalkonservativa
MED har beskrivits som ett parti till höger om Sverigedemokraterna. En beskrivning som Marcus, Anna och partiets förstanamn på fullmäktigelistan Carl-Henrik Ivarsson inte håller med om:
– Medborgerlig samling är ett liberalkonservativt parti, vi är en motpol till alla identitära rörelser, det vill säga nazism, islamism, fascism och så vidare. Vi ser individen som en självständig unik individ med egna fri- och rättigheter och skyldigheter till skillnad mot de identitära som avskyr individen och som enbart ser individer som ett kollektiv och som representanter för grupper, förklarar Marcus Brixskiöld.

Vill ta grepp om ekonomin
Lokalt vill Clas-Henrik som har ett förflutet inom den ekonomiska delen av näringslivet ta grepp om just ekonomin, skola och trygghet är andra centrala frågor för partiet. Det är även frågor man vill driva nationellt.
– Vi måste ha en ekonomi i balans, det går inte att styra ett land annars, trygghet och säkerhet är också aspekter som är viktiga. Alla ska ha rätt till statens skydd oavsett vart man bor. De svagaste i samhället; funktionshindrade och äldre samt barn och ungdomar måste prioriteras säger Marcus Brixskiöld.

Clas-Henrik är medveten om att hans plats som etta på MED-listan kan övertas av Anna Kalles. Men de hoppas inte bara på ett utan två mandat, drygt 1000 röster krävs för det.
– Jag ska se över intäkterna till kommunen, försäljningar och så vidare kontra kostnader och se hur vi lägger ner kostnader, vad är kostnadseffektivt och inte. Anna kan mer sakfrågorna i kommunen och jag kan ekonomin, säger Clas-Henrik Ivarsson.

”Ingen bortkastad röst”
Även om MED inte kommer in i varken fullmäktige, landsting eller riksdagen så poängterar Marcus att en röst på MED inte är en bortkastad röst:
– Jag brukar säga till väljare att om ni är nöjda med vad ni fått ut den gångna mandatperioden ja då kan ni fortsätta rösta på det ni gjorde, tycker man inte det så ska man rösta på MED.

Anna Kalles lyfter fram Clas-Henriks kompetens inom just ekonomin och att han skulle vara en tillgång för kommunen om han kom in på ett mandat:
– Det behövs snurr på ekonomin och med Clas-Henrik har vi chans att få snurr på den.

Kalles: Är på rätt väg
Anna Kalles vill också se ett samlat grepp kring bostadsbyggande, skola och trygghet:
– Man måste bygga mer blandat, inte bara hyresrätter, vi borde även bygga både äganderätter och bostadsrätter i Valsta. Mycket har hänt det senaste året med det bostadssociala och det är rätt väg att gå med fler väktare, trygghetscenter och de transparenta funktionerna som inrättats i kommunhuset. Det är i linje med vad Medborgerlig samling säger.

Glöm inte skolan
Skolan tycker Anna har kommit i skymundan i valet. Men det är en fråga som inte får glömmas bort enligt henne:
– Vi måste göra nått åt högstadieskolorna, vi behöver fram för allt prioritera högstadieskolorna. Man behöver kartlägga dem, är de problematiska eller upplevs de bara som problematiska av föräldrar. Jag skulle vilja se alla skolor som en gemensam koncern. Alla ska jobba på liknande sätt. Vi behöver också satsa på läraren och stärka lärarens roll.

Uppmanar att rösta
Efter Uppdrag granskning ska många ha kommit fram till Anna eller kontaktat henne på olika sätt och framför att de inte längre vet vad dom ska rösta på eller att de avser rösta blankt. Hon uppmanar alla att rösta i alla fall:
– Läs igenom programmen, eller den här artikeln om MED. MED har ett medgivande från mig om att jag kandiderar för dem, man kan inte sätta mig på vilken annan valsedel som helst, jag står för MED:s poltik lokalt i Sigtuna kommun.

centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
helsida_sommarlov
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

brobygget_midgard_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider