moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Aningen lugnare för polisen i december

December var lugnare än vanligt för polisen jämfört med tidigare år enligt SOS Alarm.

I december larmades polisen till 249 akuta ärenden. Något som är under snittet för december i kommunen. I snitt rör det sig om cirka 350 akuta polisärenden i december sedan 2016. Under årets gång brukar juni vara den mest hektiska och februari den lugnaste.

För 2021 var det just juni som var intensivast med 356 ärenden, januari var lugnast med 234 ärenden. I jämförelse med andra kommuner ligger Sigtuna i sexa på länslistan med 50,3 ärenden per 10 000 invånare. Det är alltså bara fem andra kommuner i länet som har fler polisutryckningar i relation till befolkningen.

connys_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

mp_helsida_april
ewas_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys