center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Anhöriga informeras inte om coronasmitta på äldreboende

Sigtuna är en av kommunerna som inte informerar anhöriga om smittspridning på äldreboenden rapporterar SVT Nyheter.

Många av landets kommuner informerar inte om det finns smittspridning på ett äldreboende, däribland Sigtuna, uppger SVT Nyheter.
– Vi går inte ut med information om exakt på vilket boende smittan finns. Men vi informerar om den totala smittspridningen på våra särskilda boenden, säger Kristina Holmberg, enhetschef på äldre- och omsorgsförvaltningen, till SVT.

Socialstyrelsen har inga rekommendationer till kommunerna att gå ut med smittspridningen till anhöriga utan alla får göra som de vill. Holmberg förstår att anhöriga kan känna sig oroliga. Att bo på äldreboende är frivilligt och den som vill kan även ta hem sin närstående, säger hon.

happyhomes_sommar2020

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
mp_host_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

valsta-jul_helsida
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

valsta_jul_outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stationshusen_out
nrh
mp-outsider
connys
jul_outsider