center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Anhöriga: Äldre smittas av Corona

Ett coronautbrott ska ha inträffat inom äldreboenden och hemtjänsten i kommunen: - Vi har brukare som har coronaviruset och har hamnat på sjukhus, säger en person med insyn.

centrum_artikel

märsta.nu har de senaste dygnet fått flera rapporter om att brukare drabbats av corona på grund av att personal smittat dem. Sedan en tid får man som anhörig inte besöka, men nu är det alltså personal som dragit in smittan enligt flera uppgiftslämnare.
– Det är en vårdskandal, säger en anhörig som hört av sig.

Sigtuna kommun som driver det aktuella omsorgsboende bekräftar flera fall av Corona på det, man har också fall på särskilda boenden och inom hemtjänsten.
– För att minimera risken för smittspridning har all personal fått noga restriktioner om att stanna hemma vid minsta tecken på symtom, även milda, och inte gå tillbaka till arbetet förrän de haft två helt symtomfria dagar. Vi samarbetar med Region Stockholm och ansvarig läkare i samråd med Smittskydd Stockholm och vi är beredda att förstärka insatserna och ställa om våra verksamheter om det bedöms nödvändigt. Vi utgår från, och planerar för, att ytterligare personer inom äldre- och omsorgsförvaltningens verksamheter kommer att drabbas, säger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i Sigtuna kommun

Hemtjänsten övergår från första april till privat drift. Dock så riktar personal kritik mot deras chefer. Detta sedan de varit i kontakt med brukare som är smittade och vårdats på sjukhus.
– Kom ändå till jobbet svarade chefen. Under dagen får denna personal feber och fick då gå hem. Även denna personals dotter jobbar hos oss och får vara kvar på jobbet. detta känns oprofessionellt samt en samhällsfara, säger en uppgiftslämnare inom hemtjänsten.

Hemtjänstpersonal varnar också för att man arbetar utan munskydd trots att man utryckt oro för det.
– Många personal snörvlar, nyser hostar men är ändå på jobbet? En del har anhöriga som är förkylda, vuxna och barn. Känner mig frustrerad över allt som händer och ganska maktlös av en så slapp ledning.

Carola Ålstig Andersson, kommunikationsstrateg vid Kommunledningskontoret, skriver i mail till märsta.nu att personal som är sjuka, även vid milda symtom uppmanas att vara hemma. De ska stanna hemma i två dagar efter att de blivit symtomfria. Om man misstänker att en brukare har smitta så ska man använda skyddsutrustning som visir. Användning av arbetskläder, skyddshandskar och skyddskläder är en grundläggande förutsättning.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
oppethus_helsida
helsida_var2021

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

defacto_helsida
mp_host_helsida
jul2021
koppar_helsida
flygskola_helsida
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
nrh
flygskolan_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
koppar_outsider
dack-outsider