sommar
Foto: Daniel Iskander

Anhörig: Vi trodde inte det var sant

Igår avslöjade märsta.nu att boende på Ymer misshandlats av personal som nu stängts av och polisanmälts. En anhörig säger till märsta.nu att han mår illa för att han inte agerade innan: - Vi trodde inte det var sant när vi fick höra detta från vår släkting, varför skulle personal misshandla för, säger den anhörige.

Tre i personalen på Ymer polisanmäldes av kommunen för ofredande sedan de spottat och slagit brukare. märsta.nu har även pratat med en anhörig till en brukare.
– Vi känner oss så dumma allihopa att vi inte trodde henne när hon berättade att hon blir slagen och dragen. En gång kom personal in i rummet och då sa hon till oss att den här damen dödar mig, slår mig och släpar mig i golvet.

”Hänsynslöst”
Eftersom brukaren är dement trodde man inte på hennes historier, det fanns ingen anledning att tro att personal som är till för att hjälpa de boende ska slå dem, säger den anhörige.
– Vi försökte intala henne att hon har fel att personalen är till för att hjälpa henne. Men när vi kom på besök så sa hon att personal brukade slå henne och andra. Det är hänsynslöst.

fme_helsida
happyhomes_2019
logistik_sigtuna
sommar_centrum
sbrf_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sigtunavatten_standard

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

colorama_april2

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ica_valsta_choklad

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

fme_outsider
connys
nrh
colorama_april
defacto_outsider
sbrf_outsider
sportfiske_sommar