defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Anhörig: Vi trodde inte det var sant

Igår avslöjade märsta.nu att boende på Ymer misshandlats av personal som nu stängts av och polisanmälts. En anhörig säger till märsta.nu att han mår illa för att han inte agerade innan: - Vi trodde inte det var sant när vi fick höra detta från vår släkting, varför skulle personal misshandla för, säger den anhörige.

centrum_artikel

Tre i personalen på Ymer polisanmäldes av kommunen för ofredande sedan de spottat och slagit brukare. märsta.nu har även pratat med en anhörig till en brukare.
– Vi känner oss så dumma allihopa att vi inte trodde henne när hon berättade att hon blir slagen och dragen. En gång kom personal in i rummet och då sa hon till oss att den här damen dödar mig, slår mig och släpar mig i golvet.

”Hänsynslöst”
Eftersom brukaren är dement trodde man inte på hennes historier, det fanns ingen anledning att tro att personal som är till för att hjälpa de boende ska slå dem, säger den anhörige.
– Vi försökte intala henne att hon har fel att personalen är till för att hjälpa henne. Men när vi kom på besök så sa hon att personal brukade slå henne och andra. Det är hänsynslöst.

corner_helsida
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

happyhomes_sommar2020
helsida
landsbygdsdag
connys_helsida
boisigtuna
fixa_laddplats_helsida
personal_sandstrom_helsida
speedy_vinter_helsida
skanela_event_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
nrh
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
laddplats_out
outsider
personal_outsider
speedy_vinter2020_outsider
skanela_event_outsider