arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Anhörig: Vi trodde inte det var sant

Igår avslöjade märsta.nu att boende på Ymer misshandlats av personal som nu stängts av och polisanmälts. En anhörig säger till märsta.nu att han mår illa för att han inte agerade innan: - Vi trodde inte det var sant när vi fick höra detta från vår släkting, varför skulle personal misshandla för, säger den anhörige.

centrum_pask

Tre i personalen på Ymer polisanmäldes av kommunen för ofredande sedan de spottat och slagit brukare. märsta.nu har även pratat med en anhörig till en brukare.
– Vi känner oss så dumma allihopa att vi inte trodde henne när hon berättade att hon blir slagen och dragen. En gång kom personal in i rummet och då sa hon till oss att den här damen dödar mig, slår mig och släpar mig i golvet.

”Hänsynslöst”
Eftersom brukaren är dement trodde man inte på hennes historier, det fanns ingen anledning att tro att personal som är till för att hjälpa de boende ska slå dem, säger den anhörige.
– Vi försökte intala henne att hon har fel att personalen är till för att hjälpa henne. Men när vi kom på besök så sa hon att personal brukade slå henne och andra. Det är hänsynslöst.

valsta_utveckling

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

happyhomes_2019
fme_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

centrum_pask_helsida
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

logistik_utbildning
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april