moderater-bokslut
Foto: Magnus Granhagen

Andra raka nederlaget för Skånela

Skånela förlorade den svåra bortamatchen mot Varberg med 26-21: - Vi gör det bra, står upp och blir inte överkörda men missar en massa lägen bara, säger Jesper Östlund, assisterande tränare.

centrum_artikel

Skånela saknade Fredrik Olsson och sedan tidigare även Yosef Rahali, i matchen mot Varberg försvann även Iris Ganibegovic sporadiskt. Det gjorde att få fick spela mycket. Det kan ha varit en av anledningarna till att Skånela bara gjorde 21 mål:
– Det blev en del nya roller, vi tappar i dynamik i offensiven när Fredrik inte är med, likaså en försvarsspelare. De som spelade gör det bra, men orkar anse inte, vi går på få spelare, analyserar Jesper Östlund, assisterande tränare.

”Får jaga”
Det var en till stora delar jämn match Skånela hade sin enda ledning kring minut 20, därefter var Varberg i förarsätet och ledde i paus med 14-12. I andra skaffade man sig konstant 3-4-måls ledning och höll Skånela på avstånd.
– Vi är för dåliga i avslut fram för allt, missar bra lägen vilket gör att vi inte orkar hela vägen. Vi får jaga hela tiden, missar kanske 12-13 reda frilägen, då är det svårt att vinna, säger Jesper Östlund.

Källström främste framåt
Simon Källström satte sex bollar i mål och blev främste skånelait offensivt, men han borde ha gjort fler anser Östlund:
– Han missade mer än vi är vana att se. Han kanske skulle dragit in ett par till. Men det finns mycket att förbättra, spelmässigt är vi bra, vi blir inte överkörda, vi kan inte gå grina över detta utan ska kämpa ännu hårdare. Vi ska göra allt vad vi kan för att ta oss ur detta, vi vet hur vi ska hantera svackor

Målen
Källström 6, Ganibegovic 3, Nielsen 3, Axelsson 2, Söderman 2, Ladan 2, M.Nilsson 1, Filén 1, Frank 1

kcbygg_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

connys_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

studenten2020_helsida
speedy_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

sommarlov_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

studenten2020_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh