moderat_jul_nyar
Niklas Andersson blir Vänsterpartiets förstanamn i valet2018Foto: Pressbild

Andersson tar över som toppnamn för (V)

(V)-veteranen Petri Perälä kliver tillbaka som toppnamn för partiet i Sigtuna kommun. Istället blir det Niklas Andersson som toppar listan inför valet 2018: - -Jag känner mig otroligt hedrad och peppad för en bra valrörelse där vi kan få en kommun för alla och inte några få. Vi ser med den senast lagda budget av den nya koalitionen som styr kommunen att Vänsterpartiet verkligen behövs, säger Niklas Andersson.

Petri Perälä har varit lokomotivet hos Vänsterpartiet i flera val, men inför Valet2018 kommer han att kliva tillbaka på egen begäran enligt ordföranden Niklas Andersson. Perälä återfinns först på 9:e plats på listan till fullmäktige. Troligtvis icke valbarplats med tanke på att (V) idag sitter på två mandat.

Niklas Andersson kommer att leda valarbetet tillsammans med tvåan på listan Sofia Mir samt Markus Andreassen och Marta Aguirre. ”Ett bra team för att vinna valet för ett mer jämlikare Sigtuna kommun”, skriver (V) i ett pressmeddelande.

Sofia Mir säger att hon också vill jobba för ett mer jämlikt samhälle:
– Jag känner mig väldigt glad och stolt över att mina partikamrater visat förtroende för mig och röstat fram mig till nummer två. Det ska bli en ära att få representera Vänsterpartiet i Sigtuna kommun. Ett mer jämlikt samhälle ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att få jobba med dessa frågor tillsammans med mina partikamrater.

KTH-forskaren på plats 17
19 namn finns valbara, bland dessa entreprenören och KTH-forskaren Jan Wallenius. Petrea Karlsson som också varit engagerad i (V) under mandatperioden är nere på 11:e plats, Bengt Andersson är 12:a.

colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

happyhomes_2019
defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_helsida
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
connys