dackskiftarna_panorama
Niklas Andersson blir Vänsterpartiets förstanamn i valet2018Foto: Pressbild

Andersson tar över som toppnamn för (V)

(V)-veteranen Petri Perälä kliver tillbaka som toppnamn för partiet i Sigtuna kommun. Istället blir det Niklas Andersson som toppar listan inför valet 2018: - -Jag känner mig otroligt hedrad och peppad för en bra valrörelse där vi kan få en kommun för alla och inte några få. Vi ser med den senast lagda budget av den nya koalitionen som styr kommunen att Vänsterpartiet verkligen behövs, säger Niklas Andersson.

Petri Perälä har varit lokomotivet hos Vänsterpartiet i flera val, men inför Valet2018 kommer han att kliva tillbaka på egen begäran enligt ordföranden Niklas Andersson. Perälä återfinns först på 9:e plats på listan till fullmäktige. Troligtvis icke valbarplats med tanke på att (V) idag sitter på två mandat.

Niklas Andersson kommer att leda valarbetet tillsammans med tvåan på listan Sofia Mir samt Markus Andreassen och Marta Aguirre. ”Ett bra team för att vinna valet för ett mer jämlikare Sigtuna kommun”, skriver (V) i ett pressmeddelande.

Sofia Mir säger att hon också vill jobba för ett mer jämlikt samhälle:
– Jag känner mig väldigt glad och stolt över att mina partikamrater visat förtroende för mig och röstat fram mig till nummer två. Det ska bli en ära att få representera Vänsterpartiet i Sigtuna kommun. Ett mer jämlikt samhälle ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att få jobba med dessa frågor tillsammans med mina partikamrater.

KTH-forskaren på plats 17
19 namn finns valbara, bland dessa entreprenören och KTH-forskaren Jan Wallenius. Petrea Karlsson som också varit engagerad i (V) under mandatperioden är nere på 11:e plats, Bengt Andersson är 12:a.

fme_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

ica_oktober
dackskiftarna_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_outsider
colorama_april2
connys
nrh