defacto_pan
Anders Mattsson och Christian CederfermFoto: Privat

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

Mitt i Stockholm rapporterar om att Maget i Väsby ny slår igen, ikväll lördag blir det en sista fest, kommunen har köpt upp fastigheten för att utveckla nya Väsby Centrum. Christian Cederferm som drivit Magget sedan 2011 har gått med på kommunens överenskommelse att lämna i förtid så att planeringsprocessen kan ta fart för Väsby Entré.

Vid sin sida har Cederferm haft märstabon Anders Mattsson. På torsdag lämnar de över nycklarna och fastighetsregleringen blir ett faktum. Både Anders och Christian har många starka minnen från Magget i Väsby. Anders träffade exempelvis mamman till sina två barn på en ”after ski fest” på Magget.

Sedan i somras har tiden tickat ner på Magasinets skärmar, i natt visar skärmen 0.
– Alla kommer till en punkt i sitt liv då man behöver ta beslut som är jäkligt svåra, men det är dags. Hur mycket vi än vill vara här med våra gäster på nätterna, så vill vi även vakna upp med våra familjer utan att somna i yoghurten, liksom, uppger Christian för tidningen

outsider
sigtuna_funkis

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

korpen_jan-feb

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

sigtunavatten_standard
frisyr_december
icavalsta_julbanner

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

nrh
funkis_2
banner_trerosor
connys