moderater_pan_sommar
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Andelen vaccinerade ökar inte

Andelen vaccinerade ligger fortsatt kvar kring 70 procent kommunen för tredje veckan i rad.

centrum_artikel

Vaccineringsgraden i kommunen är tredje lägst i hela länet, 72 procent har fått en första dos. De senaste veckorna har andelen vaccinerade legat kvar på samma nivå. Drygt 6 av 10 är färdigvvaccinerade. Nästan hälften av 16-17-åringarna har redan tagit en första dos, 54 procent av 18-29 samt 60 procent av 30-39. Andelen med en första dos över 40 år är minst 75 procent. Över 60 år är det nästan nio av tio som tagit första sprutan och drygt åtta av tio tagit två doser.

centrum_helsida2020

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

dack-helsida
defacto_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

bostad_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mp_host_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
bostad_outsider