panorama_centrum
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Andelen vaccinerade ökar inte

Andelen vaccinerade ligger fortsatt kvar kring 70 procent kommunen för tredje veckan i rad.

Vaccineringsgraden i kommunen är tredje lägst i hela länet, 72 procent har fått en första dos. De senaste veckorna har andelen vaccinerade legat kvar på samma nivå. Drygt 6 av 10 är färdigvvaccinerade. Nästan hälften av 16-17-åringarna har redan tagit en första dos, 54 procent av 18-29 samt 60 procent av 30-39. Andelen med en första dos över 40 år är minst 75 procent. Över 60 år är det nästan nio av tio som tagit första sprutan och drygt åtta av tio tagit två doser.

2020_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider