arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Antalet äldre fördubblas

Äldre personer över 80+ kommer att vara en större del av befolkningen redan till 2025 i Sigtuna kommun: - Att människor lever längre och friskare liv är i grunden glädjande, men kommunerna måste naturligtvis planera och investera för att möta behovet av välfärd, säger Fredrik Torehammar, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

centrum_pask

Stockholms län kommer att växa med 340 000 personer till 2025, en betydande del av dessa är äldre över 80 enligt en rapport som Stockholms Handelskammare tagit fram. Till 2025 kommer Sigtuna kommun växa med 7829 invånare, 928 av dessa kommer att vara 80 år eller äldre. En ökning av åldersgruppen med 59 procent jämfört med idag.

Stockholms Handelskammare menar att dagens behov av äldreomsorg inte räcker till och att platserna måste bli fler i hela länet:
– Dagens kapacitet kommer inte vara tillräcklig redan om några år och kommunerna kommer behöva möta en ökad efterfrågan av äldrevård och sjukvård. Det driver så klart på behovet av att både investera i fler fysiska byggnader och att trygga kompetensförsörjningen, säger Fredrik Torehammar.

happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

bonava_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

valsta_utveckling
centrum_pask_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

sigtunavatten_standard

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

defacto_helsida
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
colorama_april
sigtunavatten_outsider