defacto_pan
Alex Al-Zaibak i FC Arlandas dressFoto: Privat/Instagram

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

Al-Zaibak kommer från Hingham söder om Boston i USA. Han vaktade målet för Fitchburg State University men utvecklingsmöjligheterna som seniorspelare i USA är begränsade om du inte spelar i Major Leauge Soccer. Efter collegespel hamnade han i Greater Lowell Rough Diamonds i den amerikanska fjärdeligan, han fick dock möta proffspelare från New York Cosmos, Brooklyn Italians och Kingsto Stockade enligt tidningen sentinelandenterprise.com

Han valde att komma till Sverige för att utvecklingsmöjligheterna är större. Han tackade även nej till ett erbjudande från Al-Ansar i Libanons högstaliga för att komma till Stockholm. Efter provspel i Vallentuna och Spånga landade han i FC Arlanda. Det räckte med en träningsmatch och en träning, sen hade han skrivit på kontraktet.
– Att komma till Sverige var ett av de galnaste men enklaste besluten jag har tagit. Jag ångrar inget och ser fram emot framtiden. Jag började spela som fyraåring och nu 21 år senare lever jag min dröm i Europa, säger han till Senteniel & Enterprise

arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

sommar_centrum

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

sigtunavatten_standard

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Cykel Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad

Lina vann DM

Ridning Lina Jacobsson från Sigtunabygdens Ryttarförening vann DM för juniorer i Uppland.

Helgens matcher: Viktiga poäng står på spel

Fotboll Viktiga poäng står på spel i Division 3, 4, 5 och 7. Märsta IK jagar överlevnad i trean medan FC Arlanda vill befästa sin serieledning. Rosersberg behöver studsa tillbaka efter förlusten i seriefinalen och i sjuan närmar vi oss ett avgörande mellan FC Arlanda2 och Märsta Syrianska.

division 5

RIK föll i toppmötet

Fotboll Gimo vann toppmötet mot Rosersberg IK och därmed är chansen liten för att RIK ska kunna ta klivet upp i fyran kommande säsong.

nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider