sommar
Alex Al-Zaibak i FC Arlandas dressFoto: Privat/Instagram

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

marstakalaset_artikel

Al-Zaibak kommer från Hingham söder om Boston i USA. Han vaktade målet för Fitchburg State University men utvecklingsmöjligheterna som seniorspelare i USA är begränsade om du inte spelar i Major Leauge Soccer. Efter collegespel hamnade han i Greater Lowell Rough Diamonds i den amerikanska fjärdeligan, han fick dock möta proffspelare från New York Cosmos, Brooklyn Italians och Kingsto Stockade enligt tidningen sentinelandenterprise.com

Han valde att komma till Sverige för att utvecklingsmöjligheterna är större. Han tackade även nej till ett erbjudande från Al-Ansar i Libanons högstaliga för att komma till Stockholm. Efter provspel i Vallentuna och Spånga landade han i FC Arlanda. Det räckte med en träningsmatch och en träning, sen hade han skrivit på kontraktet.
– Att komma till Sverige var ett av de galnaste men enklaste besluten jag har tagit. Jag ångrar inget och ser fram emot framtiden. Jag började spela som fyraåring och nu 21 år senare lever jag min dröm i Europa, säger han till Senteniel & Enterprise

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
kontor_thaifong

Arlandastadsgolfare laddar för Europatouren

golf märsta.nu var med när en av landets bästa golfare, Christoffer Sahlström, tränade på hemmabanan i Arlandastad inför Scandinavian Invitational som är en del av Europatouren: - Här finns allt jag behöver, säger Christoffer Sahlström.

sommar_centrum

Helgens matcher

Fotboll Märsta IK har en svår bortamatch mot topplaget Österåker, FC Arlanda fortsätter toppjakten hemma mot Procyon och i femman möter Rosersberg Gräsö-Norrskedika. I sjuan blir det derby mellan Sigtuna-Märsta Syrianska på söndagen.

colorama_april2
marstakalas_helsida
defacto_helsida