defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Allt ovanligare med en vit jul

Det blir ingen vit jul i år heller och de senaste tio åren har Sigtuna kommun bara haft tre vita jular.

centrum_artikel

Tre vita jular har det varit i kommunen de senaste tio åren, 2012, 2014 och 2018. Klimatförändringar gör dessutom att Sigtuna kommun kan förlora tre av fem snödagar inom 50 år enligt Newsworthy som sammanställt klimatmodeller från SMHI.

Under de senaste decennierna har de som bor i och kring kommunen kunnat räkna med 44 dagar med minst fem centimeter snö, alltså sex veckor av typisk svensk vinter. Om 50 år tror forskarna att det kommer att finnas snö mellan fyra och 15 dagern typisk vinter. Snölösheten kryper allt längre norrut om de höga utsläppen fortgår kan det vara i höjd med Gävle om 50 år. Senast det var en vit jul i hela landet var 2010.

centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider