bostadsformedling
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Allt mer ekologiskt i handeln

Utbudet av ekologiskt i Sigtuna kommuns matbutiker ökar lavinartat de senaste åren. Flest ekologiska produkter finns på Stora Coop.

centrum_artikel

I kommunens livsmedelsbutiker har utbudet av ekologiskt ökat med 117 procent på tre år. Det blir mer och mer att välja på för den som är ute efter ekologiskt enligt ett pressmeddelande från Ekomatcentrum som genomfört en undersökning tillsammans med Naturskyddsföreningen.

Mest har utbudet ökat på Lidl med 385 procent, därefter på Coop (144%) och trea är ICA Lunda Livs (131%). Der största totala utbudet av ekologiskt finns på Stora Coop i Märsta, det var den enda butiken som hade samtliga 44 inventerade produkter vid inventeringstillfället. Vanligaste ekologiska produkterna är yoghurt/fil, glass, hårdost, mjölk och smör/margarin.

Totalt inventerades nio livsmedelsbutiker i kommunen. Stora Coop hade 431 produkter, ca 70 fler än tvåan ICA Kvantum, minst hade Matöppet i Rosersberg med 30. Noterbart är att Lidl bara hade 63 ekologiska produkter men anses ha ökat sitt utbud kraftigt. Den tredje stora matbutiken i kommunen, Willys är trea med 263 produkter.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

helsida_sommarlov
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_sommar2020
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta