defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Allt fler smittade av coronaviruset

Coronaviruset drabbar allt fler i länet och totalt är det nu 207 personer drabbade varav minst två i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade förra veckan om att minst två personer är smittade av Coronaviruset i kommunen. En av dessa hålls isolerad i hemmet och den andra på sjukhus. Region Stockholm meddelar på tisdagen att antalet smittade nu är uppe i 207 personer. De flesta har smittats i Iran eller Italien eller har varit i kontakt med personer som vistats där.
– Vi har varit och är fortsatt beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, Region Stockholm

Totalt har även 2300 personer provtagits i regionen. Region Stockholm har mobila provtagningsteam som provtar personer i hemmen.
– Det här är en situation som vi tar på stort allvar. Eftersom viruset inte funnits tidigare finns det ingen som är immun mot det här viruset. Därmed finns det en risk för att spridningen kan bli bred och drabba många personer. Det är de som är äldre och/eller med andra underliggande sjukdomar som kan få mer allvarliga konsekvenser om de blir smittade, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
Moderaterna_helsida2021
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
vardcentral_outsider
nrh