bostadsformedling
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Allt fler smittade av coronaviruset

Coronaviruset drabbar allt fler i länet och totalt är det nu 207 personer drabbade varav minst två i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade förra veckan om att minst två personer är smittade av Coronaviruset i kommunen. En av dessa hålls isolerad i hemmet och den andra på sjukhus. Region Stockholm meddelar på tisdagen att antalet smittade nu är uppe i 207 personer. De flesta har smittats i Iran eller Italien eller har varit i kontakt med personer som vistats där.
– Vi har varit och är fortsatt beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, Region Stockholm

Totalt har även 2300 personer provtagits i regionen. Region Stockholm har mobila provtagningsteam som provtar personer i hemmen.
– Det här är en situation som vi tar på stort allvar. Eftersom viruset inte funnits tidigare finns det ingen som är immun mot det här viruset. Därmed finns det en risk för att spridningen kan bli bred och drabba många personer. Det är de som är äldre och/eller med andra underliggande sjukdomar som kan få mer allvarliga konsekvenser om de blir smittade, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida