centrum_panorama2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Allt fler smittade av coronaviruset

Coronaviruset drabbar allt fler i länet och totalt är det nu 207 personer drabbade varav minst två i Sigtuna kommun.

märsta.nu rapporterade förra veckan om att minst två personer är smittade av Coronaviruset i kommunen. En av dessa hålls isolerad i hemmet och den andra på sjukhus. Region Stockholm meddelar på tisdagen att antalet smittade nu är uppe i 207 personer. De flesta har smittats i Iran eller Italien eller har varit i kontakt med personer som vistats där.
– Vi har varit och är fortsatt beredda på att få fler bekräftade fall av det nya coronaviruset, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, Region Stockholm

Totalt har även 2300 personer provtagits i regionen. Region Stockholm har mobila provtagningsteam som provtar personer i hemmen.
– Det här är en situation som vi tar på stort allvar. Eftersom viruset inte funnits tidigare finns det ingen som är immun mot det här viruset. Därmed finns det en risk för att spridningen kan bli bred och drabba många personer. Det är de som är äldre och/eller med andra underliggande sjukdomar som kan få mer allvarliga konsekvenser om de blir smittade, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

centrum_helsida2020
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

marina_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
nrh
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider