center_pan21
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Allt fler jobbar på plats

Antalet kommuninvånare som börjar jobba fysiskt på plats ökar och är nu på samma nivån som innan pandemin.

Googles rörelsemönster visar att kommuninvånare slutat distansjobba, efter att ha legat långt under det så kallade baslinjevärdet som markerar det ”normala” innan pandemin är Sigtuna kommuns siffror nu på +1 procent. Under de senaste två månaderna har Sigtuna legat så mycket som 80 procent under baslinjevärdet när det gäller människors arbete fysiskt på plats.

Kollektivtrafiken är dock allt jämt långt under baslinjevärdet med 64 procent färre som passerar Märsta station. Uppgåtgående trender syns också för shopping och nöje samt besök i parker.

bostad_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
andersojag
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

eldsjal-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
mp-outsider