moderaterna_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Allt fler för paus av trängselskatt

Trängselskatten kommer allt närmre en paus, detta efter att flertalet ledande politiker anser att det är bra.

märsta.nu rapporterade i veckan om att kommuninvånare vill se paus av trängselskatten under coronatiden eftersom man uppmanas att inte åka i kollektivtrafiken längre, därmed tar fler bil till jobbet istället. Stockholms miljöborgarråd Daniel Helldén (MP) har redan deklarerat att han vill se en paus, nu sållar sig Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd, till skaran rapporterar Mitt i Stockholm.

Niklas Wykman (M), andre vice ordförande, har redan föreslagit en paus i Trafikutskottet eftersom man behöver skapa möjligheter för de som kan att använda bilen enligt Mitt i Stockholm.

ewas_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
marina_outsider
ewas_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider