centrum_jul_panorama
Löwenströmska i Väsby är ett av de nio närakuternaFoto: Locum

Allt fler besöker närakuten

Besöken till länets närakuter ökar enligt Region Stockholm.

centrum_jul_artikel

För två år sedan öppnades den första närakuter i länet med det första nya uppdraget, det finns totalt nio närakuter och snart öppnar en tionde i Sollentuna. För Sigtuna kommuns invånare är det främst Löwenströmska i Väsby som många besöker. Enligt Region Stockholm har besöken till närakuterna ökat sedan starten, bara i juni i år var besöken till närakuter och husläkarjourer drygt 38 500, för två år sedan var antalet 11 000 färre. Samtidigt har också besöken till akutmottagningarna minskat, vilket var ett syfte med etablering av närakuterna.

Vården ska flyttas närmare invånarna är det tänkt, antalet geriatrikplatser och platser i den avancerade sjukvården i hemmet har också ökat under perioden. Allt fler använder även 1177 Vårdguiden för exempelvis skaffa intyg eller hantera bokning av läkartider.

Vanligaste diagnoserna i samband med besök på en närakut är akuta infektioner i övre luftvägarna, skador på handled och hand samt skador på fotled och fot.

julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

colorama_jul

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

fme_oktober

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

ica_oktober
tp_helsida
defacto_jul
sigtunavatten_standard

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

happyhomes_2019
greeknighthelsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

julbord
tp_outsider
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys
nrh