sommar
Löwenströmska i Väsby är ett av de nio närakuternaFoto: Locum

Allt fler besöker närakuten

Besöken till länets närakuter ökar enligt Region Stockholm.

marstakalaset_artikel

För två år sedan öppnades den första närakuter i länet med det första nya uppdraget, det finns totalt nio närakuter och snart öppnar en tionde i Sollentuna. För Sigtuna kommuns invånare är det främst Löwenströmska i Väsby som många besöker. Enligt Region Stockholm har besöken till närakuterna ökat sedan starten, bara i juni i år var besöken till närakuter och husläkarjourer drygt 38 500, för två år sedan var antalet 11 000 färre. Samtidigt har också besöken till akutmottagningarna minskat, vilket var ett syfte med etablering av närakuterna.

Vården ska flyttas närmare invånarna är det tänkt, antalet geriatrikplatser och platser i den avancerade sjukvården i hemmet har också ökat under perioden. Allt fler använder även 1177 Vårdguiden för exempelvis skaffa intyg eller hantera bokning av läkartider.

Vanligaste diagnoserna i samband med besök på en närakut är akuta infektioner i övre luftvägarna, skador på handled och hand samt skador på fotled och fot.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
sommar_centrum
marstakalas_helsida
colorama_april2
arlanda_golf_juli

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

kontor_thaifong
defacto_helsida
happyhomes_2019
nrh
defacto_outsider
colorama_april
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar