abs_pask
Löwenströmska i Väsby är ett av de nio närakuternaFoto: Locum

Allt fler besöker närakuten

Besöken till länets närakuter ökar enligt Region Stockholm.

För två år sedan öppnades den första närakuter i länet med det första nya uppdraget, det finns totalt nio närakuter och snart öppnar en tionde i Sollentuna. För Sigtuna kommuns invånare är det främst Löwenströmska i Väsby som många besöker. Enligt Region Stockholm har besöken till närakuterna ökat sedan starten, bara i juni i år var besöken till närakuter och husläkarjourer drygt 38 500, för två år sedan var antalet 11 000 färre. Samtidigt har också besöken till akutmottagningarna minskat, vilket var ett syfte med etablering av närakuterna.

Vården ska flyttas närmare invånarna är det tänkt, antalet geriatrikplatser och platser i den avancerade sjukvården i hemmet har också ökat under perioden. Allt fler använder även 1177 Vårdguiden för exempelvis skaffa intyg eller hantera bokning av läkartider.

Vanligaste diagnoserna i samband med besök på en närakut är akuta infektioner i övre luftvägarna, skador på handled och hand samt skador på fotled och fot.

speedy_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
nrh