centrum_panorama2020
Fritidsgården i Sigtuna

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

centrum_artikel

Fritdsgårdarna har ökat sitt besöksantal med nästan 300 procent enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun. Det är dessutom lika många killar som tjejer som besöker fritidsgårdarna i Sigtuna, Märsta och Valsta.
– Det är våra kompetenta och lyhörda fritidsledare som med sitt dagliga arbete har skapat den här positiva utvecklingen. Vi jobbar mycket med delaktighet och trygghet i verksamheten och jag tror ökningen till stor del beror på det, uppger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

För att öka delaktigheten har man ökat utbudet på fritidsgårdarna, exemplevis som pizzabakning och öppen scen i Märsta. I Sigtuna har det inletts samarbete med S:t Olofs skola och lokala föreningar med Brobygget finns i Sigtuna Fritdscenter. I Valsta jobbar man med skapande och återbruk samt samarbete med Kulturksolan:
– Vi jobbar ihärdigt vidare och kommer under februari att genomföra en enkät riktad till ungdomar som idag inte finns i vår verksamhet. Min förhoppning är att det kan ge oss viktig kunskap som vi kan använda för att göra våra mötesplatser attraktivare för ännu fler unga, avslutar Jens Storm.

salong_elisabeth_helsida
happyhomes_2019

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
sportlov_sigtuna

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

connys_helsida
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

speedy_outsider
nrh
connys
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider