defacto_pan2020
Fritidsgården i Sigtuna

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

centrum_artikel

Fritdsgårdarna har ökat sitt besöksantal med nästan 300 procent enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun. Det är dessutom lika många killar som tjejer som besöker fritidsgårdarna i Sigtuna, Märsta och Valsta.
– Det är våra kompetenta och lyhörda fritidsledare som med sitt dagliga arbete har skapat den här positiva utvecklingen. Vi jobbar mycket med delaktighet och trygghet i verksamheten och jag tror ökningen till stor del beror på det, uppger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

För att öka delaktigheten har man ökat utbudet på fritidsgårdarna, exemplevis som pizzabakning och öppen scen i Märsta. I Sigtuna har det inletts samarbete med S:t Olofs skola och lokala föreningar med Brobygget finns i Sigtuna Fritdscenter. I Valsta jobbar man med skapande och återbruk samt samarbete med Kulturksolan:
– Vi jobbar ihärdigt vidare och kommer under februari att genomföra en enkät riktad till ungdomar som idag inte finns i vår verksamhet. Min förhoppning är att det kan ge oss viktig kunskap som vi kan använda för att göra våra mötesplatser attraktivare för ännu fler unga, avslutar Jens Storm.

studenten2020_helsida
connys_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sommarlov_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_helsida
speedy_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

valvet_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

defacto_helsida
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
swedol_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider