moderaterna_riksdag

Allt fler besök till närakuterna

Närakuterna i Stockholms län har fått allt fler patienter, i december var det 18 procent fler som besökte någon av de sex mottagningarna: - Vi ser att besöken ökar och det är helt rätt, vi vill att den akuta vården ska finnas nära invånarna, säger Johan Bratt, chefläkare vid Stockholms läns landsting.

centrum_artikel

Närakuterna ska kunna ta emot misstänkta frakturer, sårskador och hjärnskakning. De fungerar som mindre akutmottagningar med röntgen, laboratorium och specialistutbildade läkare och sjuksköterskor. Även ambulanser kör direkt till de sex mottagningarna med patienter. För boende i Sigtuna kommun är det främst näraktuen på Löwenströmska som man kan besöka men det går lika bra att besöka någon av de andra (Haga, Nacka, Huddinge, Handen, Järva, Löwet). Ett besök på en närakut kostar 200 kronor.

Ytterligare fyra öppnar
De är öppna mellan 8-22 för allvarliga tillstånd som inte kan vänta, under 2018 ska ytterligare fyra närakuter öppna. Genom att kontakta 1177 Vårdguiden får man hjälp med att bli lotsad till rätt mottagning runt om i länet.
– Jag tror att närakuterna är en efterlängtad vårdform, både av patienter och vårdpersonal. Många invånare har upplevt hur det är att sitta på sjukhusets akutmottagning och märka att andra, mer akuta fall, prioriteras medan de får vänta länge, säger Johan Bratt, chefsläkare vid Stockholms läns landsting.

flygskola_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
julmarknad_helsida
dack-helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
2020_helsida
oppethus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider
nrh
centrum_sommar_out
connys
oppethus_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider