moderater_pan_sommar
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Allt färre vårdas på sjukhus

Allt färre stockholmare vårdas på sjukhus för covid-19 enligt Smittskydd Stockholm.

centrum_artikel

I Smittskydd Stockholms rapport för läget i länet när det gäller coronapandemin konstateras att 1421 nya fall rapporterats in mellan 5-8 februari. Antalet som vårdas på sjukhus är 285 personer vilket är 45 färre än vid lägesrapporten 5/2.
– Det är så otroligt glädjande att antalet patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård fortsätter nedåt. Men det är alldeles för tidigt att slappna av. Det finns fortfarande stor risk för att smittspridningen ökar igen. Nu är det snart sportlov för många av länets invånare. Om resor ska göras bör det ske så smittsäkert som möjligt. Undvik alla former av trängsel och begränsa sociala kontakter utanför det egna hushållet, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

79 personer har avlidit i kommunen tillföljd av covid-19 som märsta.nu kunde rapportera igår. Drygt 800 har vaccinerats, de flesta inom särskilt boende eller personer som arbetar inom omsorgen.

68 fall av muterat covid-19-virius har konstaterats bland stockholmare. Från och med vecka 6 kommer provtagning ske på Arlanda för inkommande resenärer.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
helsida_var2021
defacto_helsida
dack-helsida
mp_host_helsida
vaccin
2020_helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
nrh