moderaterna_panorama
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Allt färre vårdas på sjukhus

Allt färre stockholmare vårdas på sjukhus för covid-19 enligt Smittskydd Stockholm.

I Smittskydd Stockholms rapport för läget i länet när det gäller coronapandemin konstateras att 1421 nya fall rapporterats in mellan 5-8 februari. Antalet som vårdas på sjukhus är 285 personer vilket är 45 färre än vid lägesrapporten 5/2.
– Det är så otroligt glädjande att antalet patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård fortsätter nedåt. Men det är alldeles för tidigt att slappna av. Det finns fortfarande stor risk för att smittspridningen ökar igen. Nu är det snart sportlov för många av länets invånare. Om resor ska göras bör det ske så smittsäkert som möjligt. Undvik alla former av trängsel och begränsa sociala kontakter utanför det egna hushållet, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

79 personer har avlidit i kommunen tillföljd av covid-19 som märsta.nu kunde rapportera igår. Drygt 800 har vaccinerats, de flesta inom särskilt boende eller personer som arbetar inom omsorgen.

68 fall av muterat covid-19-virius har konstaterats bland stockholmare. Från och med vecka 6 kommer provtagning ske på Arlanda för inkommande resenärer.

2020_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

connys_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

nationaldag_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

centrum_sommar2022_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nationaldag_out
mp_outsider2022
nrh
logistik_outsider