defacto_pan2020
Alliansgruppen bestående av Lars Björling (SfS), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD), Gill Brodin (C) och Olov Holst (M)Foto: Pressbild

Enad alliansgrupp i valet

Alliansgruppen i Sigtuna har enats om att försöka regera tillsammans efter valet: - Det är mycket glädjande att vi nu kan visa upp en starkt sammanhållen grupp med ambitionen att tillsammans bilda ny kommunledning efter valet i september, säger företrädarna för Alliansgruppen i ett gemensamt uttalande.

fraga_liberalerna

Den borgerliga Alliansgruppen har inför valen 2010 och 2014 inte kunnat vara eniga och samlade. 2010 var det Centerpartiet som gick till val med att regera med Socialdemokraterna och Miljöpartiet och 2014 höll Liberalerna låg profil och körde ett eget race i valrörelsen. Nu har dock de borgerliga regerat tillsammans med Miljöpartiet sedan i höstas och beskedet är nu att man går till val tillsammans för en borgerlig kommunledning efter valet.

Alliansgruppen består av Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Samling för Sigtuna. Under fredagen gick man ut med ett gemensamt uttalande:
– Tillsammans har de fem partierna både förmågan och modet att prioritera det som är viktigt för kommunens invånare. Ett absolut måste när kommunens ekonomi är bräcklig.

Om det blir en alliansledd kommunledning så blir fokus på ordning och reda, en stabil ekonomi, ökad trygghet och att de kommunala kärnverksamheterna förskola, skola, äldreomsorg och omsorg får mer resurser.
– Till skillnad från de senaste årens politiska turbulens i Sigtuna kommun har vi med Alliansgruppen ett stabilt regeringsunderlag som sedan snart ett år styrt kommunen tillsammans och hunnit arbeta upp ett väl fungerande samarbete.

Samarbetet med Miljöpartiet går vidare fram till valet men Miljöpartiet avser gå till val själva. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande poängterar att nuvarande kommunledning är stabil:
– Vi jobbar på som vanligt till valet och hoppas på en alliansseger och moderatledd allianskommunledning efteråt, säger Holst.

2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida
speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
connys_helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
meko_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider