defacto_pan
Allan FarajFoto: Privat

Allan till SSU-kongressen

Allan Faraj blir SSU Sigtunas ombud till SSU-kongressen som startar idag fredag och pågår till och med söndag: - Att få förtroende att representera Sveriges största distrikt är en stor ära och jag vill tacka de medlemmar som valde att lägga sin röst på mig.

SSU håller kongress i helgen och ska där hantera olika politiska områden samt motioner. Med från SSU Sigtuna är Allan Faraj. Han vill driva frågor kring miljö- och klimatfrågan.
– Ska vi lyckas ta itu med de samhällsproblem som vi ställs inför måste vi först se till att vi har en framtid. Det kräver ansvarstagande av den enskilda individen men framför allt av de stora företagen. Vi behöver sätta press på företag som bidrar till den globala uppvärmningen, säger han i mail till märsta.nu

Allan är 18 år gammal och varit engagerad i SSU i 1,5 år. Han är med i delegationen från Stockholms län där Sigtuna ingår. Delegaterna röstas fram bland SSU:s medlemmar runt om i länet.

fme_oktober
ica_oktober
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

happyhomes_2019

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

connys
defacto_outsider
colorama_april2
nrh