moderaterna_panorama
Ljud- och ljusinstallation i Husby Ärlinghundra kyrkaFoto: Märsta Pastorat

Allahelgona uppmärksammas i Märsta Pastorats kyrkor

Märsta pastorat bjuder in till minnesstunder och öppna kyrkan i Allahelgonahelgen.

Nästa helg är det Allahelgonahelgen. På senare år har kyrkogårdarna blivit populära besöksmål bland anhöriga att komma förbi och tända ett ljus över sin anhörig som ligger begravd på kyrkogården. Förra året var det restriktioner varpå kyrkorna kunde inte hålla sammankomster. I år kommer Märsta Pastorat ordna en repris på fjolårets ljud- och ljusinstallation på Husby- Ärllinghundra kyrka:
– Idén att skapa ett mer levande rum på kyrkogården föddes ur de problem coronapandemin förde med sig. Under allhelgona 2020 fick vi inte mötas inne i kyrkorummet som vanligt och tända ljus för de som lämnat oss. Vad kunde vi göra som förenade oss, utan att skapa fysisk närhet? Lösningen blev installationen ”Ljus i mörkret”, berättar Gustav Jacobsson, församlingsherde i Husby-Ärlinghundra församling.

Pastoratets olika kyrkor kommer hålla öppet för besök, det kommer också finnas gudstjänster. Utöver kyrkorna ute i pastoratområdet har även Arlandas kapell öppet.
– Under pandemin har vi inte kunnat stötta varandra i sorg som vi brukar. Därför tror jag att allhelgonahelgens ljuständning är extra viktig. Att få tända ett ljus för den som man bär med sej i sitt hjärta, även om man är på resande fot, säger Ingrid Edgardh, flygplatspräst på Arlanda.

defacto_helsida
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kultur & Nöje Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

mp_helsida_april

Håller dansläger i sommar

Kultur & Nöje Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

ewas_helsida
liber_helsida
marinan_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kultur & Nöje Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kultur & Nöje Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
connys
moderat_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider