bergstrand_jan_pan
Ljud- och ljusinstallation i Husby Ärlinghundra kyrkaFoto: Märsta Pastorat

Allahelgona uppmärksammas i Märsta Pastorats kyrkor

Märsta pastorat bjuder in till minnesstunder och öppna kyrkan i Allahelgonahelgen.

centrum_artikel

Nästa helg är det Allahelgonahelgen. På senare år har kyrkogårdarna blivit populära besöksmål bland anhöriga att komma förbi och tända ett ljus över sin anhörig som ligger begravd på kyrkogården. Förra året var det restriktioner varpå kyrkorna kunde inte hålla sammankomster. I år kommer Märsta Pastorat ordna en repris på fjolårets ljud- och ljusinstallation på Husby- Ärllinghundra kyrka:
– Idén att skapa ett mer levande rum på kyrkogården föddes ur de problem coronapandemin förde med sig. Under allhelgona 2020 fick vi inte mötas inne i kyrkorummet som vanligt och tända ljus för de som lämnat oss. Vad kunde vi göra som förenade oss, utan att skapa fysisk närhet? Lösningen blev installationen ”Ljus i mörkret”, berättar Gustav Jacobsson, församlingsherde i Husby-Ärlinghundra församling.

Pastoratets olika kyrkor kommer hålla öppet för besök, det kommer också finnas gudstjänster. Utöver kyrkorna ute i pastoratområdet har även Arlandas kapell öppet.
– Under pandemin har vi inte kunnat stötta varandra i sorg som vi brukar. Därför tror jag att allhelgonahelgens ljuständning är extra viktig. Att få tända ett ljus för den som man bär med sej i sitt hjärta, även om man är på resande fot, säger Ingrid Edgardh, flygplatspräst på Arlanda.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
handbollsskola
mod_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

connys_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
connys
bergstrand_out_jan
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh