sommar
Alice Tapper då det begav sig 2017Foto: Privat/Mia Tapper/Facebook

Alice Tapper i OS-satsning

Märstabon Alice Tapper, 21, har fått plats i ATG:s Hopp och Talang.

Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram, ATG Hopp och Talang har tagit in sex nya talanger från hela riket. Bland dessa finns märstabon Alice Tapper med ett förflutet hos Sigtunabygdens Ryttarförening.

Syftet med talanggruppen är att två ryttare från varje OS-gren ska kunna utvecklas till att bli potentiella OS-medaljörer. Alice Tapper är en av två hopprytterskor tillsammans med Antoina Pettersson Häggström. Alice har redan en del rutin från internationella hopptävlingar och har debuterat på 160-hoppning:
– Redan på nivå tre fick vi med oss så många olika bitar, som veterinärlära, mental träning och egen fysträning. Jag kände den här säsongen att jag utvecklats. Nu ska det bli ännu mer spännande när vi är färre och mentorskapet blir mer individuellt. Jag ser verkligen fram mot det, säger hon till tidningen Ridsport.

happyhomes_2019
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Cykel Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

Lina vann DM

Ridning Lina Jacobsson från Sigtunabygdens Ryttarförening vann DM för juniorer i Uppland.

connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh