defacto_pan2020
Älg i skogen i Billby utanför Sigtuna

Älgjakten är igång

Älgjakten är igång sedan i måndags och denna säsong får 1000 älgar fällas i länet.

centrum_artikel

Sigtuna kommun är en av kommunerna med många älgar, det sker årligen flera trafikolyckor med älgar och annan vilt inblandat. De senaste åren har man i älgförvaltningsområdena haft som mål att minska antalet älgar, detta är nu uppfyllt varpå det i år är färre älgar som får fällas runt om i länet.

Jakten bedrivs inom så kallade älgskötselområden som är större geografiska områden med en avskjutningsplan på flera älgar. I annat fall sker jakten inom mindre licensområden där Länsstyrelsen tilldelar antalet älgar som får skjutas.
– Det är viktigt att måluppfyllnaden kommer så nära 100 procent som möjligt. En anledning till det är för att skadorna i tallungskogen ska fortsätta minska, en annan anledning är att åldersfördelningen i älgstammen ska hållas jämn, fortsätter Tobias Hjortstråle.

I Sigtuna kommun finns två älgskötselområden och nio licensområden. 2019 sköts totalt 46 älgar i kommunen, 14 olyckor med älg inblandat inträffade 2019, antalet har ökat sedan 2017 från 10 stycken, 2018 var det 12 olyckor.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
connys
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider