moderaterna_feb
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Åldring dog efter fall

Sigtuna kommun har upprättat en Lex Sarah-anmälan efter att en brukare i mars ramlat från sängen och dagen efter avlidit.

I början av mars tryckte brukaren på sitt larm efter att ha ramlat ur sängen, nattpersonal som ryckte ut frågade om brukaren behövde hjälp men svaret blev att brukaren bara ville upp i sängen igen. Personalen hjälpte till med det och lämnade sedan. Morgonen efter mådde brukaren dåligt och larmade, när personalen var där blev brukarens tillstånd allt sämre och ambulans larmades ut. Brukarens liv gick dom inte att rädda och nu har kommunen gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Sarah. Enligt anmälan ber man Inspektionen för vård och omsorg granska om en sjuksköterska borde ha kontaktats i samband med fallet.

sigtuna_bygglov

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

foretagarlunch
forskontor

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

aretsforetag

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

februari
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

objekt4
objekt2
sangensemble
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
vuxentutbildning
standard_start
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
veterankraft_standard
objekt3
Norra Redovisningshuset
standard
matcher_skanela