defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Åldring dog efter fall

Sigtuna kommun har upprättat en Lex Sarah-anmälan efter att en brukare i mars ramlat från sängen och dagen efter avlidit.

I början av mars tryckte brukaren på sitt larm efter att ha ramlat ur sängen, nattpersonal som ryckte ut frågade om brukaren behövde hjälp men svaret blev att brukaren bara ville upp i sängen igen. Personalen hjälpte till med det och lämnade sedan. Morgonen efter mådde brukaren dåligt och larmade, när personalen var där blev brukarens tillstånd allt sämre och ambulans larmades ut. Brukarens liv gick dom inte att rädda och nu har kommunen gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Sarah. Enligt anmälan ber man Inspektionen för vård och omsorg granska om en sjuksköterska borde ha kontaktats i samband med fallet.

EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

fme_jul
julbanner2
defacto_host2018
icavalsta_julbanner
happy_homes_juli
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

lager_bilnet
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sigtuna_funkis
sportfiskebanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

nrh_lania
outsider
connys
komvuxq3_4
funkis_2
vanster_jul
colorama_vinter
sigtunavatten_standard
objekt4
objekt2
objekt3