moderaterna_tack
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Åldring dog efter fall

Sigtuna kommun har upprättat en Lex Sarah-anmälan efter att en brukare i mars ramlat från sängen och dagen efter avlidit.

I början av mars tryckte brukaren på sitt larm efter att ha ramlat ur sängen, nattpersonal som ryckte ut frågade om brukaren behövde hjälp men svaret blev att brukaren bara ville upp i sängen igen. Personalen hjälpte till med det och lämnade sedan. Morgonen efter mådde brukaren dåligt och larmade, när personalen var där blev brukarens tillstånd allt sämre och ambulans larmades ut. Brukarens liv gick dom inte att rädda och nu har kommunen gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Sarah. Enligt anmälan ber man Inspektionen för vård och omsorg granska om en sjuksköterska borde ha kontaktats i samband med fallet.

hostfest_centrum
defacto_host2018
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

happy_homes_juli

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

outsider
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
komvuxq3_4
connys
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
objekt4
skanela_matcher18-19
objekt3
sportfiske_banner
objekt2