moderaterna_juni
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Åldring dog efter fall

Sigtuna kommun har upprättat en Lex Sarah-anmälan efter att en brukare i mars ramlat från sängen och dagen efter avlidit.

I början av mars tryckte brukaren på sitt larm efter att ha ramlat ur sängen, nattpersonal som ryckte ut frågade om brukaren behövde hjälp men svaret blev att brukaren bara ville upp i sängen igen. Personalen hjälpte till med det och lämnade sedan. Morgonen efter mådde brukaren dåligt och larmade, när personalen var där blev brukarens tillstånd allt sämre och ambulans larmades ut. Brukarens liv gick dom inte att rädda och nu har kommunen gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Sarah. Enligt anmälan ber man Inspektionen för vård och omsorg granska om en sjuksköterska borde ha kontaktats i samband med fallet.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

februari
varen2018
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
sap_valet2018
vuxenutbildning2

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

outsider_defacto
connys
sigtunavatten_standard
objekt4
val2018
vuxentutbildning
objekt2
outsider_moderat
standard_ridskola
forskontor
objekt3
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
sap_outsider
nfc_vinter