arlandagk_panorama
300 äldre lockades till Äldreriksdagen i Mor Johannes kyrkaFoto: Sigtuna kommun
Rebecka OlssonFoto: Sigtuna kommun
Ibrahim KhalifaFoto: Sigtuna kommun

Äldreriksdag för fjärde gången

I torsdags arrangerade Sigtuna kommun en Äldreriksdag för fjärde året i rad. Ett 30-tal utställare var med och presenterade sig för de äldre.

centrum_pask

”Äldreriksdagen” har blivit en tradition i Sigtuna kommun, det var fjärde året i rad som den arrangerades i Mor Johannes Kyrka i Valsta. Samtliga kommuninvånare över 65 år, 7200 personer, hade fått en personlig inbjudan. Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) öppningstalade och Äldre- och omsorgsnämndens ordförande Gunilla Johansson (S) följde upp. De pratade båda om utmaningar som finns och satsningar som görs:
– Vi måste ha bra boende för alla äldre och personer med olika behov, till exempel särskilda boenden för den som inte kan bo kvar hemma, och det kräver stora investeringar. För att investeringarna ska göras så klokt som möjligt krävs ett brett samarbete och att vi politiker har en ständig dialog med er äldre, sa Khalifa.

Rebecka Olsson, planarkitekt på Stadsbyggnadskontoret, berättade om att invånarantalet i kommunen kommer att öka och att den största ökningen kommer bestå av personer över 65. Det kräver i sin tur att det byggs fler bostäder för äldre. Några bostadsbolag som redan idag bygger bostäder för äldre var med bland utställarna. Rebecka Olsson berättade även om hur kommunen öppnat upp naturområden samt att cykelvägar i Sigtuna och Rävsta håller på att rustas upp. KTH var en av de 30 utställarna och de visade upp tekniska hjälpmedel som finns att tillgå för den som har behov.

ica_pask

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

colorama_april2
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

centrum_pask_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

logistik_utbildning
fme_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april