moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldreomsorgspersonal utbildas för att bekämpa undernäring

Under sommaren har Sigtuna kommun fattat beslut om att utbilda all personal inom äldreomsorgen för att bekämpa undernäring bland de äldre.

Eftersom undernäring är ett problem bland seniorer i landet vill Sigtuna kommun göra något åt saken, dessutom visar siffror från Socialstyrelsen att nästan 6 av 10 av de äldre är i riskzon inom Sigtuna kommuns verksamheter. Därför satsar man på utbildning av all personal inom äldreomsorgen.

Undernäring ökar risk för svårläkta sår och infektioner och kan ge minskad muskelmassa samt kan risk för fallskador och försämrad psykisk hälsa. Om personalen är vaksam för det kan insatser sättas in. Personalen på särskilda boenden och inom hemtjänsten ha därmed en viktig roll.

För att höja kompetensen inom äldreomsorgen har kommunen fått statsbidrag. Alla anställda kommer att gå en digitalutbildning för ökad kometens kring hur tecken på undernäring kan upptäckas och hur personalen då ska agera.
– Den här satsningen som kommer att göra skillnad för våra invånare. Ett kunskapslyft kring mat och måltider kommer att ge ökad livskvalité, uppger Åsa Storgärds Lundin, chef för Måltidsservice i Sigtuna kommun.

coronapandemin

Nya rekommendationer införs

Nyheter Regeringen har meddelat att rekommendationer för att minska smittspridning ska införas igen med start onsdag 8:e december.

connys_helsida
julmarknad_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
jul2021

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
mp-outsider