stationshusen_pan
Foto: Sigtuna kommun/Rosie Alm

Äldreomsorgen får mer pengar för ökad kompetens

Kommunen får 11,5 miljoner kronor för att höja personalens kompetens inom äldreomsorgen.

11,5 miljoner kommer från den statliga satsningen Äldreomsorgslyftet var syfte är att stärka kommunalt finansierad omsorg genom att ge både befintlig som ny personal möjlighet att utbilda sig på arbetstid för ökad kompetens. I Sigtuna kommun ska pengarna fördelas både inom hemtjänst och särskilt boende:
– Det är mycket pengar i form av statsbidrag som ska fördelas inom äldreomsorgen under 2021 och det är nödvändigt att det finns en tydlig plan för hur de ska användas. Förhoppningen är att denna satsning ska öka livskvaliteten och välbefinnandet hos de äldre, men också att medarbetarna får en möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll, säger Josefin Brodd (M), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

Inom särskilt boende, SÄBO, ska personal kunna utbilda sig inom demensvård. Privata aktörer inom hemtjänsten kommer också få ta del av pengarna för att utveckla sin verksamhet. De ska bland annat kunna internutbilda personal och ge en bättre introduktion till nyanställda.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
2020_helsida
jul2021

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
julmarknad_helsida
valsta-jul_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
connys
jul_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider