center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldreboenden i kommunen särskilt drabbade

70 procent av coronadödsfallen på äldreboenden har inträffat i 40 särskilt drabbade kommuner rapporterar SVT Nyheter.

Sigtuna är en av 40 kommuner som pekas ut som en av de värst drabbade av coronadödsfallen på äldreboenden rapporterar SVT Nyheter på tisdagen. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har granskat hur landets äldreboenden har hanterat pandemin.
– Man kan alltså tolka det som att de här 40 kommunerna hittills har haft svårast med att dels begränsa smittspridningen och dels ge vård och behandling till de äldre, säger Sofia Wallström, generaldirektör på IVO, enligt SVT

Sverige har 290 kommuner, övriga 250 har varit bättre på att hantera smittan på sina boenden.
– Det kan bero på att smittspridningen inte har kommit lika långt i vissa kommuner, men det finns också flera kommuner där man haft en allmän smittspridning men där dödstalen har varit lägre, säger Sofia Wallström till SVT.

Av de 40 utpekade kommunerna är Sigtuna långt ifrån ensamt i Stockholms län, 16 av de 40 kommunerna är från Stockholms län. Bland annat Upplands-Väsby, Upplands-Bro, Sollentuna och Järfälla. IVO kommer att utreda hur 91 boenden hanterat pandemin, skriver SVT Nyheter. Ingen av dessa är dock i kommunen, femton av dem finns i länet.

jul2021
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
defacto_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
valsta-jul_helsida
connys_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
stationshusen_out
connys
nrh
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider