defacto_pan2020
Bild från äldreriksdagen 2016Foto: Sigtuna kommun

Äldre väntas öka med 20 procent

Befolkningen i kommunen väntas öka med 10 000 invånare de kommande nio åren samtidigt blir även de äldre allt fler.

Färre ska försörja allt fler, det är slutsatsen som drogs efter Tillväxt och regionplaneringsförvaltningen i Region Stockholm presenterat sin befolkningsprognos för åren fram till 2028.

För Sigtuna kommuns del innebär det att nuvarande befolkning på kring 48 000 kommer att öka med ca 10 000 till 2028. Andelen äldre i Sigtuna, det vill säga över 65 år, väntas öka med kring 20 procent.
– Försörjningskvoten ökar, alltså allt färre ska försörja fler. År 2028 förväntas varje förvärvsaktiv person i Stockholms län försörja 0,68 andra personer, att jämföra med 0,66 idag. Det är viktigt att ta höjd för detta vid planering, säger Inger Lagerquist, tf förvaltningschef på tillväxt- och regionplaneförvaltningen på Region Stockholm.

sigtunavatten_standard
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

defacto_helsida
colorama_jul
teatergrillen_helsida

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

happyhomes_2019
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

connys
nrh
teatergrillen_outsider