defacto_pan2020
Bild från äldreriksdagen 2016Foto: Sigtuna kommun

Äldre väntas öka med 20 procent

Befolkningen i kommunen väntas öka med 10 000 invånare de kommande nio åren samtidigt blir även de äldre allt fler.

centrum_artikel

Färre ska försörja allt fler, det är slutsatsen som drogs efter Tillväxt och regionplaneringsförvaltningen i Region Stockholm presenterat sin befolkningsprognos för åren fram till 2028.

För Sigtuna kommuns del innebär det att nuvarande befolkning på kring 48 000 kommer att öka med ca 10 000 till 2028. Andelen äldre i Sigtuna, det vill säga över 65 år, väntas öka med kring 20 procent.
– Försörjningskvoten ökar, alltså allt färre ska försörja fler. År 2028 förväntas varje förvärvsaktiv person i Stockholms län försörja 0,68 andra personer, att jämföra med 0,66 idag. Det är viktigt att ta höjd för detta vid planering, säger Inger Lagerquist, tf förvaltningschef på tillväxt- och regionplaneförvaltningen på Region Stockholm.

sigtunahem_sokbostad
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
defacto_helsida
studeravidare_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider