centrum_jul_panorama
Bild från äldreriksdagen 2016Foto: Sigtuna kommun

Äldre väntas öka med 20 procent

Befolkningen i kommunen väntas öka med 10 000 invånare de kommande nio åren samtidigt blir även de äldre allt fler.

defacto_jul_artikel

Färre ska försörja allt fler, det är slutsatsen som drogs efter Tillväxt och regionplaneringsförvaltningen i Region Stockholm presenterat sin befolkningsprognos för åren fram till 2028.

För Sigtuna kommuns del innebär det att nuvarande befolkning på kring 48 000 kommer att öka med ca 10 000 till 2028. Andelen äldre i Sigtuna, det vill säga över 65 år, väntas öka med kring 20 procent.
– Försörjningskvoten ökar, alltså allt färre ska försörja fler. År 2028 förväntas varje förvärvsaktiv person i Stockholms län försörja 0,68 andra personer, att jämföra med 0,66 idag. Det är viktigt att ta höjd för detta vid planering, säger Inger Lagerquist, tf förvaltningschef på tillväxt- och regionplaneförvaltningen på Region Stockholm.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

ica_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

defacto_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

colorama_jul
centrum_jul_helsida
greeknighthelsida
tp_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

nrh
connys
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
tp_outsider
greeknight_outsider